crystalship написа:Колега, и аз това се питам. Къде са проверяващите? И защо са толкова нехайни? Проверяват ли изобщо? По мои наблюдения резултатите на всеки кандидат са напълно случайни - този минава, онзи не и т.н.
.
Сигурно така е,няма начин.
|
|
crystalship написа:Колега, и аз това се питам. Къде са проверяващите? И защо са толкова нехайни? Проверяват ли изобщо? По мои наблюдения резултатите на всеки кандидат са напълно случайни - този минава, онзи не и т.н.
.
А Светослав не знам къде чете. Никога не съм говорила за корупция. А такса естествено съм платила. Всички, които си подават документите за участие в изпита, заплащат такава. Очевидно Светослав не знае това. Само не знам защо се изказва неподготвен. Но има такива хора, на които целият свят им е крив и се чудят с кого да се скарат.
datajumanji написа:ivanov_p, вие не бяхте ли икономист или някакъв брокер?
Или греша? Ако е така, моля за извинение!
А това за 5 годишният стаж е много правилно, не трябва да е привилегия!
ivanov_p написа:Аз може да съм теолог или агроном, това с какво влияе на написаното?
svettoslav написа:datajumanji написа:ivanov_p, вие не бяхте ли икономист или някакъв брокер?
Или греша? Ако е така, моля за извинение!
А това за 5 годишният стаж е много правилно, не трябва да е привилегия!
Едва ли някога ще се приеме премахването.Не зная какъв законопроект има,но доста екс-магистрати ще са поставени в недостойната за тях ситуация да решават тестове/казуси със зайците.
Без да подценяваме "общата култура" на пенелистите-магистрати и знанията им в тая връзка по ГПНауки..колко ли от тях биха се издънили...?!? Най-малко не биха били в комфортно състояние да чакаш някого,който до вчера си поздравявал от "нема и къде" по улицата,дет се вика,сега дате проверява като първокласник...че и на устен да те изпитва...
-Кажете ми,колега сега,що е това престъпление?....
-Ами това е всяко общ. опасно деяние....което....
-Ааааа,нееее,неее,колега,точно,точно го искам(като го прекъсваш,без дори да го изслушаш до края)!Не се опитвайте да ми разсъждавате сега,ами седнете си научете материала....какво като сте до завчера апелативен прокурор? Тук има изпит за всички!
П.П. По-скоро да се измисли нещо за магистрати с над определен стаж(пр. 10г.) да няма изпит
ivanov_p написа:На времето членовете на еснафите се мислили за много хитри, така си били направили нещата, че станеш ли веднъж майстор да си осигурен за цял живот, даже накарали султана да бутне една фабрика. Ама станало друго и се озовали в армията на наемните работници.
Светът се променя. Преди време никой не си правеше фирма сам, сега ти трябва половин час пред компа за да си внесеш документите. Огромното болшинство от ИЛ по заповедни са без адвокатски хонорар, вече поне 90% от фирмите и 50% от гражданите ги попълват сами. През десетина колекторски фирми(срамът на бранша), минават стотици заповедни на ден, като телефонистите взимат по 50 лв. за попълване на бланката и я пускат от името на клиента, като в тези 50 лв. са всички разноски - превод, губене на време, пътни и т.н. За изпълнителните даже не взимат пари, питат дали клиентът иска адвокат, ако иска пускат хонорар и го дават на някоя кантора с която работят на 50:50 или делят на три, но това са буквално няколко процента от делата. Дружествата масово назначават юристи, пенсионерите на 300 лв., младите на 2 или 4 часа и пак им излиза с пъти по-евтино отколкото да плащат на адвокат. Мисля, че много скоро някой ще се усети и ще направи фирма от типа "наем на юрисконсулти", както има такива за други работници и служители.
В търговията има едно правило - колкото е процентът на митото, с толкова себестойността на защитаваната стока е по-високо. Всяка извоювана привилегия намаля конкурентоспособността на привилегирования. Аз мисля, че съм добър в работата си и не искам никакви предимства. Каквито и привилегии да си извоюва някой знам, че клиентите пак ще дойдат при мене, а ако не дойдат ще трябва да размърдам задника и да почна да работя с по 2-3 часа повече на ден, а не да искам някой да ми осигурява предимства.
|
|
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 31 госта