начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

административна и наказат.отговорност-съотношения между 2-те

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

административна и наказат.отговорност-съотношения между 2-те

Мнениеот Radkov » 19 Окт 2007, 12:20

наложено ми е администратино наказание - солена глоба. Глобата вече е платена, но сега Районна Прокур ми води досъдебно производство.
Може ли? Зная че нак. производство е с приоритет пред адм. наказателното, но при това положение няма ли да ме накажат 2 пъти за 1 нещо?
Radkov
Нов потребител

Мнениеот Radkov » 19 Окт 2007, 12:47

Какво за глобата. Не съм осъжадн и вероятно в нак производство пак ще се спигне до ГЛОБА.
Radkov
Нов потребител

Мнениеот sharenkov_g » 19 Окт 2007, 12:47

Моля, уточнете конкретният законов текст, по който Ви е наложена глобата и текста от НК, по който Ви е повдигнато обвинение.
sharenkov_g
Потребител

Мнениеот barri » 19 Окт 2007, 12:48

ами явно може, след като го водят. просто много малко инфо даваш, не знам за какво става дума, а в гадаенето сме слаби
barri
Потребител

Мнениеот genius75 » 19 Окт 2007, 16:05

Може, да се водят две дела. Има специално тълкувателно рещение, което подпобно описва съотношенията м/у двете отговорности. Но трябва да се консулнираш с адвокат.
genius75
Потребител

Назад към Наказателно право