начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

Въпрос за подсъдност на дело -обж. Нак.постановление

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос за подсъдност на дело -обж. Нак.постановление

Мнениеот mihataa » 07 Апр 2008, 23:45

Здравейте,
извинявам се предварително за неточния ми правен език.
Въпросът ми е следният:
обжалвам наказателно постановление.актът е съставен за "нарушение на нощната тишина".Нормално ли е подсъдността на делото по подадената от мен жалба да бъде на Наказателен състав(при Софийски районен съд).Ясно ми е че жалбата е до СРС, но нормално ли е да се гледа от Наказателен състав.
Предварително благодаря за отговорите!
mihataa
Нов потребител

Мнениеот kpavlova » 08 Апр 2008, 00:34

Даже е задължително
kpavlova
Активен потребител

Мнениеот Quicksilver » 08 Апр 2008, 22:44

Наказателните състави гледат тия дела, но това не значи, че делото ви е наказателно. Административно е. Не се притеснявайте, и да загубите обжалването, в свидетеството ви съдимост няма да се водите осъждан. Спокойно.
Quicksilver
Потребител

Re: Въпрос за подсъдност на дело -обж. Нак.постановление

Мнениеот katerinakuch » 10 Апр 2008, 11:35

mihataa написа:Здравейте,
извинявам се предварително за неточния ми правен език.
Въпросът ми е следният:
обжалвам наказателно постановление.актът е съставен за "нарушение на нощната тишина".Нормално ли е подсъдността на делото по подадената от мен жалба да бъде на Наказателен състав(при Софийски районен съд).Ясно ми е че жалбата е до СРС, но нормално ли е да се гледа от Наказателен състав.
Предварително благодаря за отговорите!

Нормално е именно наказателен състав към съответния Районен съд да гледа такива дела. Бъдете спокоен.
katerinakuch
Активен потребител

Назад към Наказателно право