начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

Сезиране до прокуратурата

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Сезиране до прокуратурата

Мнениеот izymena » 21 Мар 2008, 10:55

Мога ли ,ако съм разбрала за нарушение на законите ,че според тях има измама и чрез заблуда някой си извлича облагодетелстване?
Длъжна ли съм,самата аз също искам да съзирам прокуратурата?
Изображение
Успехът е подготовката преди да видиш възможността!
izymena
Потребител

Мнениеот barri » 21 Мар 2008, 11:24

По принцип няма да е зле да я сезираш, ако си наистина убедена в това, което казваш. Защото, ако не е така- нали знаеш какво може да последва????
barri
Потребител

Мнениеот izymena » 21 Мар 2008, 12:06

barri написа:По принцип няма да е зле да я сезираш, ако си наистина убедена в това, което казваш. Защото, ако не е така- нали знаеш какво може да последва????

Убедена ще бъда..
Ще си позволя да разкажа съмненията си:
Бащата на моето дете е осъден за издръжка 98 година 40 лв.
В момента дохода му според професията позволява да поискам повече,за което го уведомих.При разговора с него,той ми казва причината,от която е невъзможно в момента да бъде покачена издръжката.
Плащал наем,даже се принудил на две работи да ходи :shock: :roll:
Аз го подсещам,че има имот където той е собственик и само при вида на магазините и броят им,го подсещам че и 300-400 лв само от неговата идеална част от наемите могат спокойно да влезат в употреба ежедневието на детето му.
От там разбирам,че той не участва и няма право да припарва до имота си.Защото се водят дела за подялби,има сключени договори за наеми само с едните наследници,когато той отивал някога в магазините да предяви претенциите,самите магазинери го заплашвали,че ще го осъдят,а наследниците щяли да го лишат от наследството му. :shock:
Проверих,дали не ме будалка и се разрових във всички закони,по договори и задължения,за наследствата,за съсобствеността и сама установих,че този човек е въвлечен в заблуждение дори само по един от законите ,а именно 26 и29 чл.от ЗЗД.
Има предистория:след дългогодишни поделбени процеси,ВКС им отменя решението преди години,като той лично е упоменат че печели един от жилищните дялове със роднина от коляно,което автоматично отменя изпълнителният лист на другите наследници по предишни решения на съда.Тук е нарушен чл.282 ал.2,ал.5 и чл.245/3/ от ГПК/нов/,също нарушение има и по ЗС-чл.31,чл.32,чл.69 и чл.92 и 93 също от ЗС-приращения..
При което той споменава,че неможел нищо да направи,щяли да го лишат от наследство,не е подписвал никакви договори с никой,а това с наемателите и същите магазини на което съм свидетел е от 97 година :shock: Имало жалба срещу него с инцинирване,когато му е бил изхвърлен багаж от постройка построена от самия него,без да има дело за въвод и изгонване/предметите са ограбени от улицата/,че той имал физическа разправа с тях,професията му е особена и са уронили авторитета пред колегите,като също са извършили предмет на съмнение за уволнение от работата му.Има забрана да не доближава имота на метри и от сградата и от хорицата.
За мен си е измама дори с изпълнителния лист на живеещите там,който вече е отменен от вкс отдавна,тъй като се е издал единия от наследниците му да ползва жилището именно като жилище.Което също си е вид нарушение.
Искам да получа това което ми се полага на детето и мисля първо да сезирам прокуратурата за укриване на доходи,които явно са укрити с измама без да се е подписал и дал разрешение за наемоотдаване още на самия наследник,а именно бащата.
Че то ако ставаше сама да си давам нивите под наем на разни фирми,досега да са ме осъдили за измами и подписи,къде дават така?
Извинявам се за дългия си пост,но трябваше да представя въпроса си чрез фактите.
Имам ли право да сезирам прокуратурата,за да излезе и страха на наследника от който детето ще живее по-добре,лошото е че може да се запечатят обектите,но поне истината ще излезе,за да мога на чисто да реша дали да предявя иск за покачване на издръжката.
Изображение
izymena
Потребител

Мнениеот barri » 21 Мар 2008, 12:19

вижте, дори и да получава наеми от въпросните обекти....просто сте в голяма заблуда, че може да ви се присъди 300-400 лв издръжка....просто няма практика съдът да присъжда такава издръжка....а колкото до другото....нищо не разбрах...кой кого ще лишава от наследство..кой кого е измамил :))
barri
Потребител

Мнениеот izymena » 21 Мар 2008, 12:28

barri написа:вижте, дори и да получава наеми от въпросните обекти....просто сте в голяма заблуда, че може да ви се присъди 300-400 лв издръжка....просто няма практика съдът да присъжда такава издръжка....а колкото до другото....нищо не разбрах...кой кого ще лишава от наследство..кой кого е измамил :))

Ужаст :? :lol:
Е за магазин подобен на "хр.стоки",цигари,алкохоли,всичко пакетирано и ползване малко от двора за отпадъците им и складиране на кашони,каси и др.Които се виждат от улицата,има офис за застраховки,магазин за авточасти 2 в жилището,продължава на търговска улица офис/преустроен вече на магазинче/и зад него е 50 кв.склад за трите авточасти/било първа и втора употреба/,колко пък той с 1/4 идеална част печели,ако наистина взема наем?Имота се води на първа улица "център"-от там започва центъра на града.
Даже съм снимала всички магазини и къщата ,обект на предмета за издръжката :roll:
Изображение
izymena
Потребител

Мнениеот barri » 21 Мар 2008, 12:36

Вижте, мъжът ви може да е и Роман Абрамович, и целия свят да го знае, че има милиони, но въпроса е какво вие ще докажете в производството по увеличаване на издръжката....но пак ви казвам- повече от 80-90 лв. не очаквайте.
barri
Потребител

Мнениеот izymena » 21 Мар 2008, 13:00

barri написа:Вижте, мъжът ви може да е и Роман Абрамович, и целия свят да го знае, че има милиони, но въпроса е какво вие ще докажете в производството по увеличаване на издръжката....но пак ви казвам- повече от 80-90 лв. не очаквайте.

Ми нали първо трябва да проверя дали ще мота да предприема иск,на законова основа.
Бившия :wink: 8) :lol: В случая даже жертва на някаква измама,която по НК чл.209/1и2/;210/5/;213;216;308/1/;309 е наказуема и за което съм забравила да ви подскажа,че умишлено са оставили два жилищни дяла да се разрушат/двора прилича на сметище от бонбандировки/,заради което даже той живее някъде под наем и неможе да ги ползва,а същевременно да се намалят и жилищата в делбения им процес.
Та да не отклоняваме темата ,длъжна ли съм като гражданин да уведомя и столична община и прокуратурата/но коя/,за вече известната ми картинка на обстоятелствата,страха ,заблуждението и най-вече на нелигитимния договор за наемите,като дам адресите и на другите наследници,които също не били съгласни и не били подписвали,а те даже общо имат 5/8 идеални части от имота?
Като се установи проверка,така ще разбера дали той участва в наемоотдаването и ще разбера за каква сума става въпрос,за да предявя иска си.Възоснова на това което ще ми отговорят от прокуратурата. :!:
Изображение
izymena
Потребител

Мнениеот izymena » 21 Мар 2008, 14:00

Окей,не че ще им създам работа,те си имат в изобилие,но съм длъжна да ги сезирам,и от съвест и,че съм разбрала и от това ,че приятелка ми обади за издръжка от бившия си съпруг работещ в "Кремиковци" как взимала над 250 лева.Това преди две години го узнах :roll:
И мисля,че това е начина да узная аз доходите,черно на бяло написано и разпитано,кво ме интересуват техните машинации,важното е детето ми да не бъде ощетено и да може да си позволи една по-богата закуска вече :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:
Изображение
izymena
Потребител

Мнениеот eklekti4kata » 21 Мар 2008, 14:00

"искам да съзирам прокуратурата"А стига!Изумените съзират и в сезирането неща, дето ние не ги съзираме.Ех, весели неща стават тук по форума. :lol:
eklekti4kata
Потребител

Мнениеот system » 21 Мар 2008, 16:46

Добре, за какво престъпление смятате да сезирате прокуратурата ?
system
Активен потребител

Мнениеот izymena » 21 Мар 2008, 17:13

system написа:Добре, за какво престъпление смятате да сезирате прокуратурата ?

За документна измама,договор без нотариален акт/същия се намира в дело/
Но при обстоятелства които не съм знаела,например че е сключен договор преди 97 година от всички за облагородяване на същия имот,като никъде не е упоменат наем,няма да стане и не бих рискувала да преча на третото лице,което уж облагородява старата сграда и бараките.
Еми това е,детето ще се храни с прашец от мазилки,подпорни мърсотии и ще се храни с глад :cry:
С такъв договор и наеми немогат да се докажат. :shock: :cry:
Ако пък излезе съвсем вярно,когато сме живяли щастливо как ме е лъгал,ще излезе наяве,тайничко си подписвал договори с врага без да знам,е много неудобно ще стане и за мен.
Ще се откажа :oops:
Изображение
izymena
Потребител

Мнениеот rts » 21 Мар 2008, 17:21

ИЗУМЕНА, престанете да губите времето на колегите. Ако наистна имате правен проблем, консултирайте се с адвокат. Форумът не е ПУЦ.
rts
Активен потребител

Мнениеот system » 21 Мар 2008, 17:27

izymena написа:
system написа:Добре, за какво престъпление смятате да сезирате прокуратурата ?

За документна измама,договор без нотариален акт/същия се намира в дело/
Но при обстоятелства които не съм знаела,например че е сключен договор преди 97 година от всички за облагородяване на същия имот,като никъде не е упоменат наем,няма да стане и не бих рискувала да преча на третото лице,което уж облагородява старата сграда и бараките.
Еми това е,детето ще се храни с прашец от мазилки,подпорни мърсотии и ще се храни с глад :cry:
С такъв договор и наеми немогат да се докажат. :shock: :cry:
Ако пък излезе съвсем вярно,когато сме живяли щастливо как ме е лъгал,ще излезе наяве,тайничко си подписвал договори с врага без да знам,е много неудобно ще стане и за мен.
Ще се откажа :oops:

Нищо не разбрах. Каква документна измама ? Чл. 212 "Който чрез използване на документ с невярно съдържание, неистински или подправен документ получи без правно основание чуждо движимо имущество с намерение противозаконно да го присвои, се наказва ..." Нещо не ми се връзва. Бъркате нещо
system
Активен потребител

горката

Мнениеот anto08 » 13 Апр 2008, 03:57

защо имам чувството, че не сте изумена, а сте прекалено объркана и незнаеща какво точно иска
anto08
Нов потребител

Назад към Наказателно право