начало

ВСС вече приема документи за участие на магистрати в пет конкурса за съдилища ВСС вече приема документи за участие на магистрати в пет конкурса за съдилища

Проблем със задграничен паспорт

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Проблем със задграничен паспорт

Мнениеот a1a1a1a1 » 23 Юли 2008, 07:13

Здравейте, моля за съвет!!!
Ще разкажа по-подробно за проблема.
Отидохме със съпруга ми да си извадим задгранични паспорти. На него му казаха, че е необходимо и свидетелство за съдимост, защото има присъда от преди 12 години. Отидохме в съда и извадихме свидетелство където пише"НЕОСЪЖДАН". Занесохме го отново в паспортна служба, а те ни казаха, че трябва да го заличим иначе ще имаме проблеми и за напред. Проблема е че никой не знае къде става това заличаване на присъди. :?:
Моля ви ако имате информация, помогнете!!! :D Ще съм много благодарна на вашите съвети. :lol:
a1a1a1a1
Нов потребител

Re: Проблем със задграничен паспорт

Мнениеот a1a1a1a1 » 23 Юли 2008, 08:07

a1a1a1a1 написа:Здравейте, моля за съвет!!!
Ще разкажа по-подробно за проблема.
Отидохме със съпруга ми да си извадим задгранични паспорти. На него му казаха, че е необходимо и свидетелство за съдимост, защото има присъда от преди 12 години( Присъдата е условна и за 3 месеца-след това не е осъждан ). Отидохме в съда и извадихме свидетелство където пише"НЕОСЪЖДАН". Занесохме го отново в паспортна служба, а те ни казаха, че трябва да го заличим иначе ще имаме проблеми и за напред. Проблема е че никой не знае къде става това заличаване на присъди. :?:
Моля ви ако имате информация, помогнете!!! :D Ще съм много благодарна на вашите съвети. :lol:
a1a1a1a1
Нов потребител

Мнениеот blossom » 23 Юли 2008, 10:20

Не би трябвало да ви отказват, след акто представяте доказателство, че е неосъждан - т.е. присъдата "е заличена". Ако са приели документа - свидетелството за съдимост, остава да се произнесат присмено с отказ - щом твърдите, че ви отказват. Той може да бъде обжалван. Няма друго "заличаване" на присъди, различно от това, което съдът вече е направил. Просто някой в полицията не си върши работата - или не я разбира.
blossom
Потребител

Назад към Наказателно право