Здравейте,
Бях участник в ПТП. Лицето, което ми отне предимството и не спря на СТОП избяга, но аз му записах номера и извиках полиция. Извикаха ме вечерта в КАТ, но нищо не направиха. Писах на мястото на ПТП-то само някакви заявления. А сега какво мога да направя?
Благодаря предварително на който ми помогне.
- Дата и час: 08 Яну 2025, 21:00 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Избягал от ПТП ?!?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
14 мнения
• Страница 1 от 1
по Вашия сигнал се съставя докладна .Вие попълвате заявление за издаване на протокол за ПТПтова става на датата на ПТП.След няколко дни ще отидате в КАТ, ако не са ви казали кога да отидете- не знам "кой КАТ" Ви обслужва.Там ще попълните една декларация - с въпроси , в който най-общо ПТП се описва.Въз основа на нея се съставя протокол за ПТП, ще Ви дадат екземпляр.В него ще се запишат фактите по Вашите данни.по този протокол ще се състави акт за установяване на административно нарушение- поне за напускането на ПТП, ако не и за друго нарушение на напусналия водач.По акта- наказателно постановление.На Вас Ви трябва протокола за ПТП, ако интересът Ви е за Каско или гражд.отговорност- имате вреди по МПС.По рег. номер можете да проверите дали колата на другия водач има гражданска отговорност- мисля че беше в сайта на Комисията по финансов надзор
- kpavlova
- Активен потребител
Благодаря ви, страхотни сте.
Аз искренно се надявах да му вземат книжката както пише за минимум 1 месец.. Тарикат!
Много ми помогнахте, благодаря!!!
Аз искренно се надявах да му вземат книжката както пише за минимум 1 месец.. Тарикат!
Много ми помогнахте, благодаря!!!
- p_dimitrova
- Младши потребител
p_dimitrova написа:Аз искренно се надявах да му вземат книжката както пише за минимум 1 месец..
!!
Зависи коя " книжка " могат да му вземат !
- Voinolyubov
- Нов потребител
p_dimitrova , нали знаете какво е птп ? (пътно транспортни произшествия)Това,че някой ти е отнел предимството се случва всеки ден на 1* човека.Ако има произшествие или е навредил по някакъв начин на теб или превозното ти средство сигнализираш веднага на органите на реда.
- REPLAY
- Младши потребител
Не си мислете, че ако беше едно отнемане на предимството, щях изобщо да ви губя времето а и моето да ви пиша за какво става въпрос!
- p_dimitrova
- Младши потребител
[quote="kpavlova"]по Вашия сигнал се съставя докладна .Вие попълвате заявление за издаване на протокол за ПТПтова става на датата на ПТП.След няколко дни ще отидате в КАТ, ако не са ви казали кога да отидете- не знам "кой КАТ" Ви обслужва.Там ще попълните една декларация - с въпроси , в който най-общо ПТП се описва.Въз основа на нея се съставя протокол за ПТП, ще Ви дадат екземпляр.В него ще се запишат фактите по Вашите данни.по този протокол ще се състави акт за установяване на административно нарушение- поне за напускането на ПТП, ако не и за друго нарушение на напусналия водач.По акта- наказателно постановление.На Вас Ви трябва протокола за ПТП, ако интересът Ви е за Каско или гражд.отговорност- имате вреди по МПС.По рег. номер можете да проверите дали колата на другия водач има гражданска отговорност- мисля че беше в сайта на Комисията по финансов надзор[quote]
Здравейте!
Аз имам малко по - различен проблем. Избягахме с приятелката ми от ПТП защото, се уплашихме, че ще ни набият! При невъзможност за маневра обращане ние решаваме да тръгнем назад, но със слаба видимост и в този момент на тръгване след 1 метър се чуват леки спирачки и става ПТП! На нашият автомобил му няма нищо в следствие на това ПТП, а на другият бронята беше откачена от щивта само до калника. Излиза водача на другият автомобил заедно с още 4ма свои приятели и започва да вика, че бил спрял и че чакал да сме решили какво да правим (напред или назад сме щели да ходим), почнаха заплахи от рода на "ей сега ще ти разбия главата и т.н.". От заведението от което ние си трагвахме (бяхме отишли приятелката ми да си вземе фотоапарата на майка си който беше дала назаем на мой приятел който беше там, но за съжаление той нищо не е видял защото е бил вътре), те отиваха към същото заведение май, защото излезнаха още техни приятели и тогава вече продалжиха със заплахите, хвана ме за главата, но не ме удари и аз влезнах в колата. Тогава негов приятел удари с юмрук по капака на нашата кола. Междувременно те се бяха обадили на КАТ. Опитахме да ги изчакаме с тях, обаче след удара по капака и хващането за главата почнаха да ни отварят вратите на колата след като се прибрахме и ние решихме да избягаме, защото се уплашихме. Те бяха поне 10 - 15 човека. По нашата кола отзад има счупване на бронята, но то е от предишен удар не по наша вина! Можем да го докажем, защото има снимки в застрахователна компания "Армеец"! Сега ни викат в КАТ и незнаем как да им обясним, че не сме избягали заради тях, а от страх да не ни набият! Мислим също и че не сме виновни! Какво да правим? Моля за идеи! Благодаря ви!
Здравейте!
Аз имам малко по - различен проблем. Избягахме с приятелката ми от ПТП защото, се уплашихме, че ще ни набият! При невъзможност за маневра обращане ние решаваме да тръгнем назад, но със слаба видимост и в този момент на тръгване след 1 метър се чуват леки спирачки и става ПТП! На нашият автомобил му няма нищо в следствие на това ПТП, а на другият бронята беше откачена от щивта само до калника. Излиза водача на другият автомобил заедно с още 4ма свои приятели и започва да вика, че бил спрял и че чакал да сме решили какво да правим (напред или назад сме щели да ходим), почнаха заплахи от рода на "ей сега ще ти разбия главата и т.н.". От заведението от което ние си трагвахме (бяхме отишли приятелката ми да си вземе фотоапарата на майка си който беше дала назаем на мой приятел който беше там, но за съжаление той нищо не е видял защото е бил вътре), те отиваха към същото заведение май, защото излезнаха още техни приятели и тогава вече продалжиха със заплахите, хвана ме за главата, но не ме удари и аз влезнах в колата. Тогава негов приятел удари с юмрук по капака на нашата кола. Междувременно те се бяха обадили на КАТ. Опитахме да ги изчакаме с тях, обаче след удара по капака и хващането за главата почнаха да ни отварят вратите на колата след като се прибрахме и ние решихме да избягаме, защото се уплашихме. Те бяха поне 10 - 15 човека. По нашата кола отзад има счупване на бронята, но то е от предишен удар не по наша вина! Можем да го докажем, защото има снимки в застрахователна компания "Армеец"! Сега ни викат в КАТ и незнаем как да им обясним, че не сме избягали заради тях, а от страх да не ни набият! Мислим също и че не сме виновни! Какво да правим? Моля за идеи! Благодаря ви!
- dragataa
- Младши потребител
За вината- виновен сте. Сигурна съм, че АУАН/ най-малкото заради маневрата, да не казвам и за това, че сте напуснали ПТП-то/ ще има и НП...Но не пречи да обясните на актосъставителя за какво иде реч!
- Гост.
- Старши потребител
За вината- виновен сте. Сигурна съм, че АУАН/ най-малкото заради маневрата, да не казвам и за това, че сте напуснали ПТП-то/ ще има и НП...
Права е,ама не очаквайте чудеса от колегите във форума.
- punisher
- Потребител
punisher написа:За вината- виновен сте. Сигурна съм, че АУАН/ най-малкото заради маневрата, да не казвам и за това, че сте напуснали ПТП-то/ ще има и НП...
Права е,ама не очаквайте чудеса от колегите във форума.
Dobre da obqsnq po - podrobno!
Pred nas ima zadrastvane zashtoto e pat bez izhod! Pred nas ima 2 koli, nie sme 3ta. Sreshtu nas idva kola i edinastveniq nachin da se razminem e da se varnem nazad! Ot 2te strani po celiq pat ima koli sprqni edna zad druga! 2ta avtomobila pred nas tragvat nazad s avariini svetlini. Nie sashto vkliuchvame avariini svetlini i tragvame nazad! Zad nas nqma kola, no otstrani (lqvo na shofiora) ima sprqn avtomobil po diagonal i prechi na vidimostta! Sled kato e nqmalo avtomobil i nie tragvame nazad se chuvat leki spirachki sled 5 metra dvijenie nazad nqkade i stava PTP-to! Iskam da popitam sled kato me zaplashvaha s boi, hvashtaha mi glavata, otvarqha mi vratata i me darpaha, udrqha po kapaka, priqtelkata mi se razplaka ot strah az trqbvashe li da ostana tam i oshte 15 min ili 20 dokato "barzite" policai na koito raionnoto im e na 1.5 km da doidat i da me namerqt prebit men i neq primerno i nezapomnil nomera na avtomobila ot panikata? Sashto taka avtomobilite bqha zadrastili dvijenieto i bqha premesteni ot men i drugiqt vodach (dokato te vikaha KAT)?
Blagodarq za razbiraneto!
- dragataa
- Младши потребител
14 мнения
• Страница 1 от 1
|
|