начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

условна присъда

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

условна присъда

Мнениеот HHRISTINA » 12 Ное 2008, 16:57

В свидетелството за съдимот на провинено лице с условна присъда ще пише ли "осъждан "след изтичането на изпитателния срок на присъдата и преди това?
Благодаря предварително на отговорилите ми!
HHRISTINA
Младши потребител

Re: уславна присъда

Мнениеот portokal » 12 Ное 2008, 17:15

Абе, аз тая тема я преместих, обаче като за сефте още не съм опознала навиците на форума. Оставих маркирано "остави темата" и тя така остана, че хем я има, хем "темата не съществува". ;-)

Та на въпроса - докато тече изпитателният срок, да, ще го има в свидетелството. След това - зависи дали е реабилитиран (ако му е за пръв път, реабилитацията настъпва по право, т.е. автоматично с изтичането на изпитателния срок). Ако е реабилитиран, няма да го пише, освен ако свидетелството се издава с цел да послужи някъде, където и реабилитациите имат значение. В "нормално" свидетелство ще пише "неосъждан".
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Re: условна присъда

Мнениеот HHRISTINA » 13 Ное 2008, 10:40

Благодаря ти!
HHRISTINA
Младши потребител

Назад към Наказателно право