начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

брат ми и двама негови добри приятели се спречкват...

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

брат ми и двама негови добри приятели се спречкват...

Мнениеот euphoriq » 10 Яну 2009, 16:29

Здравейте,първо ще започна така.. случaя е следния.. преди известно време, между брат ми и двама негови добри приятели се е полу4ило спре4кване ... брат ми е искал да се разберат приятелски да няма проблеми .. но те надъхани първо му вадят нож а след това отиват до тях и вземат пистолет.. насо4ват му го в глават и го бият.. има свидетели - охрана на завод, това става пред портала на завода.. но понеже тези свидетели са техни хора .. те се скриват уж, 4е не са видели нищо. Брат ми подава жалба.. с медицинско и вси4кото му там.. но без намесата на адвокат. Решението е 4е е нямало никакви оръжия и едва ли не брат ми ги е набил.Както и да е вси4ко е преключено.. след 2 месеца тези две мом4ета искат да се извинят и се карат кои да говори с брат ми така и така... брат ми им казава да се махнат 4е не иска да говори с тях .. няма да им прости. И виж ти след 2 седмици призовка. Едното момче е подало жалба за обида на обществено място в едно бар4е. А те са искали явно да го провокират..незнам просто какво трябва да следва след това.. то бива бива ама пък..Какво да правим? Да не се отказва ако има дело? И да намерим добър адвокат :)
euphoriq
Нов потребител

Re: злоба...

Мнениеот euphoriq » 10 Яну 2009, 17:16

мен ме човърка много и ми е супер интересно .. уча Криминалистика но едва сега започваме да у4им по наложително правните науки
euphoriq
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 10 Яну 2009, 17:58

Еуфория, единственото, което е най- разумно в конкретния случай- брат ви да си потърси колега, който да го защитава. Това е.

Когато те оправдаят прокуратурата плаща за невалидно привличане като обвиняем - това не е баница, да те смятат две-три години за виновен, влачене по съда и т.н.
Прокуратурата внимава кого привлича за подсъдим.
Когато е частен случая, пак се плаща.

:roll: Явно имам опущение, но ми е интересно - от кога РП репарира вредите понесени от страна по наказателно дело от частен характер?
Да, и още - от кога разноските по делото, вкл. адвокатско възнаграждение, са обезщетение?
Гост.
Старши потребител

Мнениеот bocman__ » 11 Яну 2009, 01:36

а кой адвокат в пълномощното вписва реалният си хонорар, че и тройно повече ?
bocman__
Младши потребител

Назад към Наказателно право