начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Бездействие или какво...?

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Бездействие или какво...?

Мнениеот sasgl_ » 15 Юли 2009, 10:28

Здравейте,

Пиша с молба за съвет, защото честно казано не знам как да продължа.

Преди 2 месеца ми откраднаха джантите на колата, която беше паркирана пред блока. Постъпих както си му е реда, звъннах на полицията, дойдоха направиха оглед, взеха отпечатъци и т.н. След месец, вече изгуил недажда, че ще се намерят, случайно минавайки покрай една гумаджииница видях изложена една от мойте джанти (Те са рядък модел а и имат белези по който ги познавам).
Веднага отидох в полицият и казах, че съм си намерил джантите, писах обяснения относно как и къде съм ги намерил и т.н. Веднага след това разследващия случая, ме взе с патрулката и с още 2-ма полицаи отидохме до гумаджииницата. Казаха ми аз да си тръгвам, че те поемат нещата от тук нататък.
Днес 1 месец след това все още няма резултат, разследващия казва, че стигнали до крадеца, обаче той не казвал къде са остъаналите 3 джанти (в гумаджииницата е била само едната, която днес ме извикаха да си взема че им пречела в кабинета в районното).
Та питам се аз, как така след като са го хванали този, не могат да го накарат да каже къде са останалите 3 джанти. Казаха, че бил известен престъпник, лежал в затвора...
Просто незнам как да продължа... ясно е че с чакане нищо няма да стане :?

Предварително благодаря на всички отзовали се.

Поздрави,
Димитър
sasgl_
Нов потребител

Re: Бездействие или какво...?

Мнениеот REVOLUTION » 15 Юли 2009, 10:41

Полицията не могат да принудят по никакъв начин обвиняемия да каже "нещо".Ако последния реши да си признае вината или да даде обяснения по случая , това може да стане единствено доброволно , тогава може да се разберат къде са другите джанти.До тогава Ви остава да следите хода на наказателното производство , може да се конституирате като пострадал и ако казуса стигне до съд , да предявите Граждански иск за обезщетение за нанесените Ви имуществени вреди.Може да посикате обезпечение на бъдещия Ви граждански иск , още в досъдебното производство.Ако съдът намери за виновен подсъдимия , най-вероятно ще уважи и гражданския иск.Ако сумата е значителна , Ви съветвам да си ангажирате колега , за да Ви представлява и да отстоява искът Ви за обезщетение.

Успех!
REVOLUTION
Активен потребител

Re: Бездействие или какво...?

Мнениеот sasgl_ » 15 Юли 2009, 11:54

Мново Ви благодаря за бързия отговор!!!
sasgl_
Нов потребител

Назад към Наказателно право