Здравейте,много се рових из нета но инфото,което искам да получа така и не го намерих.Прегледах темите и тук,но не видях подобна.Простете,ако има и съм пуснала тази.
Запитването ми към Вас е следното:преди 5г и половина ме хванаха в Гърция без документи-работех 2.5гСтоях в ареста,мина съд и ме екстрадираха.Аз си платих самолетен билет по мое желание(ако това е от значение).Имах наистина някакъв черен печат,но не си спомням какво пишеше.След няколко месеца си смених паспорта с нов и тръгнах за Кипър-пуснаха ме,макар че ми казаха,че имам проблем.След година се прибрах в Бг.Така и не разбрах до ден днешен каква глоба ми е наложена.
Искам сега да се върна на работа там-в Гърция.Има доста противоречиви коментари из нета:някои твърдят,че няма вече проблеми,а други казват,че са ги върнали.Чатах,че след влизането ни в Ес,всичко старо,свързано с незаконен престой е анулирано.Но все пак там е Гърция...
Та въпросът ми е:Ще имам ли проблеми на границата?Благодаря много предварително!
- Дата и час: 11 Яну 2025, 00:05 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Екстрадиране от Гърция преди 5 г и половина
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Екстрадиране от Гърция преди 5 г и половина
vesi50 написа:Здравейте,много се рових из нета но инфото,което искам да получа така и не го намерих.Прегледах темите и тук,но не видях подобна.Простете,ако има и съм пуснала тази.
Запитването ми към Вас е следното:преди 5г и половина ме хванаха в Гърция без документи-работех 2.5гСтоях в ареста,мина съд и ме екстрадираха.Аз си платих самолетен билет по мое желание(ако това е от значение).Имах наистина някакъв черен печат,но не си спомням какво пишеше.След няколко месеца си смених паспорта с нов и тръгнах за Кипър-пуснаха ме,макар че ми казаха,че имам проблем.След година се прибрах в Бг.Така и не разбрах до ден днешен каква глоба ми е наложена.
Искам сега да се върна на работа там-в Гърция.Има доста противоречиви коментари из нета:някои твърдят,че няма вече проблеми,а други казват,че са ги върнали.Чатах,че след влизането ни в Ес,всичко старо,свързано с незаконен престой е анулирано.Но все пак там е Гърция...
Та въпросът ми е:Ще имам ли проблеми на границата?Благодаря много предварително!
Трябва да посетите адвокат,който да се запознае с проблема Ви и да се потърси разрешение.Все пак тук се касае за правото на едно лице да преминава дадена държавна граница.Говорите за арест,за задържане,за съд,за екстрадиция.Последното се налага тогава,когато едно лице се предава за съдене или за изтърпяване на вече наложено наказание в друга държава.Нищо не сочите по тези въпроси.Ще трябва да запознаете с тях адвоката Ви и след като се установи каква е евентуалната санкция ,ще имате яснота по въпроса.
- svettoslav
- Активен потребител
Още когато си тръгвах от там,преди години,полицаите там ми казаха,че забраната е от 3 до 5 години.имало и други начини да се влезе по-рано-пробвах да си сменя името,но съдът тук не ми разреши.както и да е.аз не получих никакви документи от делото тогава.разпитвала съм,но никой нищо не може да ми каже до ден днешен.аз също не знам какво и колко ми е наложено.бях питала и адвокат преди време,но не откривал никаква информация.
- vesi50
- Нов потребител
1. По принцип по "Европейските правила" забраната за влизане в държавата е максимум от 5 години ( у нас тя беше 10, но с една молба се намаля лесно на 5 ), тоест ако не ви пуснат, намирате адвокат, който да ви предвижи нещата и вземе някой лев .
2. Ако имате наложена глоба - надали ще важи след 5 години, но пък защо да не важи - хората си искат глобите, не са като нас.
3. Най-лесното е, да отидете за три дни на почивка там, ако ви пуснат - ще черпите, ако ли не - ще плащате по т.1 или т.2 горе
2. Ако имате наложена глоба - надали ще важи след 5 години, но пък защо да не важи - хората си искат глобите, не са като нас.
3. Най-лесното е, да отидете за три дни на почивка там, ако ви пуснат - ще черпите, ако ли не - ще плащате по т.1 или т.2 горе
- nikiboy
- Потребител
nikiboy написа:1. По принцип по "Европейските правила" забраната за влизане в държавата е максимум от 5 години ( у нас тя беше 10, но с една молба се намаля лесно на 5 ), тоест ако не ви пуснат, намирате адвокат, който да ви предвижи нещата и вземе някой лев .
Благодаря за отговора.Би ми се искало наистина да можех да ползвам сега адвокатски услуги по този проблем,но средствата ми са много ограничени.Значи остава варианта с почивката-наистина ще черпя ,ако стане!
- vesi50
- Нов потребител
vesi50 - писали сте ми на ЛС, но опцията на форума при регистрация е с изключени лични съобщения - тоест, за да ви отговоря също на ЛС, трябва да си ги включите от настройките на форума .
- nikiboy
- Потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|