начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Осъден в чужбина- трябва ли да заплащам такси...???

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Осъден в чужбина- трябва ли да заплащам такси...???

Мнениеот dillinja » 14 Сеп 2012, 10:55

Здравейте,

Имам въпрос относно следния казус.
Миналата година бях в затвор в Германия- следствения арест за 4 месеца и половина. Мина делото и бях освободен да се прибера в България като получих условна присъда от 1 година и 9 месеца.
Вчера (една година след всичко това, когато се бях успокойл и се радвам на живота си), на адрес на когото не живея по лични документи получих писмо, че трябва в срок от 2 седмици да заплатя 1881 евро разходи по делото и адвокати.
Нямах личен адвокат, а служебен защитник, за който пише, че трябва да заплата 1500 евро,
такси по делото 360 евро и някакви други такси.
Значи аз нямам тази възможност- първо. Второ аз съм пенсионер по болест.
Въпросът ми е:
Ако не заплатя тази сума какво могат да ми направат след като съм в България?
Имам ли право да стъпвам в Германия или ако отида и ме видят ще ме затворят докато не си изплата дълга към тях?
dillinja
Нов потребител

Re: Осъден в чужбина- трябва ли да заплащам такси...???

Мнениеот dillinja » 21 Сеп 2012, 14:43

Много моля някой да даде компетентно мнение по въпроса. Притеснен съм защото условната все още е в сила, а дори и да изтече, има доста време докато мине изпитателния срок. Писах до какви ли не институции в Гермния, но никой не ме удостоява с внимание- поне да обясни какво ще стане ако аз не успея в срок да намера сумата.
dillinja
Нов потребител

Re: Осъден в чужбина- трябва ли да заплащам такси...???

Мнениеот chadel » 21 Сеп 2012, 15:47

Карал съм стаж в Германия и адвокати са ми казвали, че в определени хипотези, ако не си платиш дължима глоба, лежиш :lol: Краткосрочно, но все пак няколко месеца могат да те тикнат в тюрмата. Екстрадиция чак да предприемат за такова нещо от Германия ме съмнява. Не съществува правен проблем обаче да ти образуват изпълнително дело в България за това вземане, ако им се занимава.
Право да стъпваш в Германия имаш, но дали ще те затворят, ако не си платиш глобата и евентуално дали ще вземат предвид обстоятелството, че сте пенсионер по болест, това може да ти го каже само юрист, учил в Германия.
chadel
Потребител

Назад към Наказателно право