начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Досъдебно производство

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Досъдебно производство

Мнениеот ellie92 » 01 Окт 2012, 14:06

Здравейте. Имам някой въпроси и мнозина ще ме посъветват да се консултирам с адвокат, но ако имах възможност нямаше да пиша тук. Получих писмо с което ме уведомяват, че е започнало досъдебно производство.

Ето как изглежда:

На основание чл. 75 ал.2 от НПК, Ви уведомявам, че по повод подадена от Вас жалба Районна прокуратура е образувала досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 131 ал. 1 т. 122 вр 1л. 130 ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2 от НК.
С настоящото писмо Ви уведомявам, че при условията на чл. 75 ал.3 от НПК, т.е. при изрично искане от Ваша страна и посочване на адрес за призоваване в страната, можете да участвате в досъдебното производство и да се ползвате от правата, дадени Ви в чл. 75 ал. 2, чл. 76, чл. 84 ал.1 и чл. 227 от НПК.

Как мога да участвам на кого трябва да кажа или да пиша, на прокурора ли ?. Трябва ли ми адвокат след като прокурора е обвинителя ? Какво трябва да направя ако искам да участвам както като частен обвинител и да предявя граждански иск ?
ellie92
Нов потребител

Re: Досъдебно производство

Мнениеот ellie92 » 03 Окт 2012, 13:51

Ако може някой юрист да погледне молбата дали съм пропуснала нещо ще съм му благодарна. Част от информацията я взех от тук http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?t=50106

Ето линк на молбата:

http://dox.bg/files/dw?a=a3745a3fcb
ellie92
Нов потребител

Мнениеот street » 03 Окт 2012, 17:23

Като гледам молбата , по добре иди и дай някой лев на адвокат да ти я напише (което не те ангажира после да го упълномощаваш -може само молбата ти да напише).Според мен не трябва да е до съда , а до районното за присъединяване по делото, защото Д.П. е все още на производство. В съда нито знаят за това дело , нито все още е влязло , а и дали ще влезе в съд, още не се знае...
Нека си седи по досъдебното молбата ти и ако влезе в съд, там ще те викнат като свидетел и пострадал - като си в съдебно заседание там ще си предявиш устно иска , но само да ти кажа ,че 5000 лева са невероятно много , никой няма да ти даде толкова , най-много 1000 и то с голям зор, но и те ми се виждат много да ти кажа честно.

п.с.
не преписвай молби от нета ,защото всеки случай си е отделен сам по себе си , нито знаеш кой и с колко акъл е бил този който е писал молбата. Аз поне на такива интернет писания не вярвам много, много...
Аватар
street
Потребител

Мнениеот ellie92 » 04 Окт 2012, 11:24

Да, знам че са много, но разбрах че така трябва, то е ясно че по малко ще дадат. А и има още едно престъпления като имуществени щети счупване на лаптоп за 1000 лв. но нямам документи за него, затова не съм го писала.
ellie92
Нов потребител

Назад към Наказателно право