начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

самоуправство по чл. 323 от НК

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

самоуправство по чл. 323 от НК

Мнениеот bijuto1980 » 30 Ное 2012, 15:55

Здравейте! Имам влязло в сила Решение, издаден е ИЛ и получих ПДИ от ЧСИ. Подписахме с взискателката протокол за въвод за владение - че след две седмици ще предам помещението. Но здравословното ми състояние не ми позволяваше да пътувам – вдигнах кръвно налягане – 180/115. Тъй като съм безработна лекаря ми даде медицинско направление с препоръки за покой и редовно проверяване на кръвното налягане. Обадих се на ЧСИ да я уведомя, че не мога да пътувам. Служителката на ЧСИ беше много любезна и дори ми предостави имейл – на който изпратих медицинското направление. Но една седмица след това взискателката разбива помещението /тоалетна/, без да бъда уведомена за това. Когато се обадих на ЧСИ – предполагам на същата служителка тя остана изненадана от действията на взскателката и ме посъветва да изпратя писмена молба на ЧСИ за това. Обаче има грешка в Решението, в ИЛ и в ПДИ, тъй като е отбелязано, че трябва да предам владението на помещение с административен адрес на ет. 2 – а помещението е на ет. 1. На това не съм обърнала внимание и не съм подала възражение в срок. Въпросите ми са: 1. не е ли законосъобразно първо да се поправи допуснатата грешка в Решението, ИЛ и ПДИ, преди да се пристъпи към изпълнение? 2. Има ли право взискателката да разбие самоволно помещението – без присъствието на ЧСИ, щом има заведено ИД и това не е ли самоуправство? 3. Имам ли право да оспоря заплащането на ИД, като се има впредвид извършеното от взискателката. Сърдечно благодаря!
bijuto1980
Младши потребител

Назад към Наказателно право