начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

Нелегална пратка, адресирана до апартамента ми

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Нелегална пратка, адресирана до апартамента ми

Мнениеот kris_kostov » 13 Апр 2013, 22:00

"Избраха" ме защото живея там, да.

Отделно в цитирания от теб текст съм допуснал грешка: Имах предвид, че писмото е не е имало име на получател (адресат) по същия начин по който и писмото, за което ти говориш няма. За подател не знам. Не знам също дали е задължително да има но ако е, изпращачите могат лесно да заобиколят това правило като напишат чуждо име и адрес (може би сега някой в Холандия получава призовка и бере същите ядове като мен :D ). Толкова по темата.

Относно кой е разследващия орган: мисля че наистина е митницата.

Относно бизнесът ми: вземете примера - мой клиент "А" ме контактва по е-mail, аз върша работа за него и той ми плаща по moneybookers, примерно. Част от работата възлагам на трето лице "Б", на което плащам по същия начин. Ако ме хванат разпечатката и ме попитат: "Кой е тоя "А" и защо ти плаща?" или "За какво си превел тия пари на "Б"?" какво мога да им кажа, което да разсее съмненията им?
kris_kostov
Нов потребител

Мнениеот lexy21 » 13 Апр 2013, 22:40

kris_kostov написа:Относно бизнесът ми: вземете примера - мой клиент "А" ме контактва по е-mail, аз върша работа за него и той ми плаща по moneybookers, примерно. Част от работата възлагам на трето лице "Б", на което плащам по същия начин. Ако ме хванат разпечатката и ме попитат: "Кой е тоя "А" и защо ти плаща?" или "За какво си превел тия пари на "Б"?" какво мога да им кажа, което да разсее съмненията им?

Не Ви разследвам бизнеса, бЕшало ми е времето, когато съм правила такива неща :lol:, но, ако наистина развивате такъв бизнес и задавате такива въпроси /което означава, че сам за себе си нямате отговор на тях/, добронаремен съвет - наемете си счетоводител, защото може да берете ядове.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот georgiev_sfbg » 16 Апр 2013, 09:56

НПК - Чл. 194. (1) Разследването се провежда от следователи по дела:
1. (изм. - ДВ, бр. 33 от 2011 г., в сила от 27.05.2011 г.) за престъпления от общ характер по чл. 95 - 110, чл. 357 - 360 и чл. 407 - 419а от Наказателния кодекс;
2. (доп. - ДВ, бр. 109 от 2007 г., в сила от 01.01.2008 г., доп. - ДВ, бр. 93 от 2011 г., в сила от 01.01.2012 г.) за престъпления, извършени от лица с имунитет, членове на Министерския съвет, съдии, прокурори и следователи или от държавни служители в Министерството на вътрешните работи или в Държавна агенция "Национална сигурност", както и от служители на Агенция "Митници" в качеството им на разследващи органи;
3. за престъпления, извършени в чужбина;
4. (нова - ДВ, бр. 32 от 2010 г., в сила от 28.05.2010 г.) с фактическа и правна сложност, възложени им от административния ръководител на съответната окръжна прокуратура.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 69 от 2008 г., доп. - ДВ, бр. 93 от 2011 г., в сила от 01.01.2012 г.) Извън случаите по ал. 1 разследването се извършва от разследващи полицаи, а за престъпления по чл. 234, 242, 242а и 251 от Наказателния кодекс - и от разследващи митнически инспектори, освен когато в извършване на престъплението е участвал служител от Агенция "Митници".
(3) (Нова - ДВ, бр. 32 от 2010 г., в сила от 28.05.2010 г.) Полицейските органи в Министерството на вътрешните работи могат да извършват действията по чл. 212, ал. 2, както и действия по разследването, възложени им от прокурор, следовател или от разследващ полицай.
(4) (Нова - ДВ, бр. 93 от 2011 г., в сила от 01.01.2012 г.) Митническите органи могат да извършват действията по чл. 212, ал. 2 в случаите на престъпления по чл. 234, 242, 242а и 251 от Наказателния кодекс, както и действия по разследването, възложени им от прокурор, следовател или от разследващ митнически инспектор.

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4180891
Митнически инспектори вече ще разследват и задържат заподозрени
06.10.2011
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител

Предишна

Назад към Наказателно право