начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Въпрос за дело на апелативен съд-спешно.

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос за дело на апелативен съд-спешно.

Мнениеот gancho_ » 20 Окт 2013, 13:41

Здравейте,не знаех как точно да формулирам заглавието си,хем да не звучи натрапчиво,хем пък да се разбере ,че наистина имам нужда от правен съвет и то бързо.Благодаря.

Страна по наказателно дело съм,за съжаление от грешната(потърпевша),на първа инстанция се присъедих към обвинението като ищец,след около 7-8 месеца разкатаване по мъките,съда реши да не уважи иска ми,и да осъди ответната страна до намерените в него откраднати вещи 1/10 от откраднатото.Прокуратурата подаде протест,а крадеца жалба,аз реших , че нямам излишни пари и енергия и не искам повече да се занимавам и да търпя всичките унижения на които бях подложен и не обжалвах.Но все пак получих призовка да се явя като страна на дело.Та въпроса ми е ДЛЪЖЕН ЛИ СЪМ ДА СЕ ЯВЯ НА ДЕЛОТО или цирка може да мине без мое присъствие.Благодаря.
gancho_
Младши потребител

Re: Въпрос за дело на апелативен съд-спешно.

Мнениеот portokal » 20 Окт 2013, 14:07

Не си длъжен, освен ако апелативният съд не реши да те разпита отново като свидетел, което е почти невероятно.
Ако това ти е ненатрапчивият език (подложен на унижения, грешната потърпевша страна, съдът реши да не уважи, цирк), представям си какъв е натрапчивият. 8)
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот gancho_ » 20 Окт 2013, 14:16

Благодаря за отговора,говорех за заглавието,и визирах спешно-за натрапчивост,защото според мен заглавието е причината да прочетеш или не прочетеш дадена тема,и съответно има възможност да бъдеш подведен,а описанието на проблема бе за хора които се чудят защо не искам да отида.Благодаря още веднъж-оценявам повече готовността Ви да помогнете.Успех.
gancho_
Младши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 20 Окт 2013, 14:21

Интересно защо е на ниво Окръжен съд, каква е тази кражба.

Дали не е крупно нещо станало. Мен също ми взеха от едни плажни панталони пет лева или нещо. На Женски пазар - бившият Г. Кирков. така ме хвана яд на тази общност.

Но всички сме деца от далечен Памир.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот gancho_ » 20 Окт 2013, 14:34

Не знам дали да отговоря,на помогналият ми потребител съвсем ще му стане натрапчиво,ще рискувам над 50 000 лева.
gancho_
Младши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 20 Окт 2013, 15:05

В същност 50 хил лв. ли сте загубил или не е така.

Както и да е, всеки е губил малко или много пари. Проверете отчуждаване на имоти на дееца, за да се защитите - но времето изтича и има крайни срокове за мерките.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот gancho_ » 20 Окт 2013, 15:27

Правилно сте ме разбрали,а докато държавата не поеме отговорност и не се създаде фонд за компенсация на жертвите от престъпления,всичко ще е по старо му,престъпление-пари-добър адвокат-свобода.Успех на всички,
gancho_
Младши потребител

Назад към Наказателно право