начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Средна телесна при сбиване с чужд гражданин

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Средна телесна при сбиване с чужд гражданин

Мнениеот street » 17 Май 2010, 18:36

Дай един майл , не е редно тука да ти го пиша ;) , там по подробно може ;). А пък и другия колега не препоръча досега.
Аватар
street
Потребител

Мнениеот mancholino » 17 Май 2010, 18:41

mm_penchev@yahoo.com
напиши ми и колко горе долу мога да предложа за извънсъдебно споразумение или да чакам тея да кажат,че може и да ме изнудват и за 10000...
Сърдечно благодаря!!!
mancholino
Нов потребител

Мнениеот street » 17 Май 2010, 18:49

Готов си :) виж си пощата
Аватар
street
Потребител

Мнениеот capt_dreyfus » 17 Май 2010, 19:29

А жалбата срещу тебе за какво е ?

За причиняване на ср. телесна повреда или за ср. т. п. И кражба на GSM ?
Питам щото си мисля, че особено ако се окаже, че въпросният GSM никога не е изчезвал, то немските претенции започват доста да олекват.

Група почиващи, в пияно състояние грубо са отказали да освободят плажната ивица за почистване, с което по същество нарушават обществения ред... после след като, поради пияното си състояние не могли да си намерят вещите, прибързано обвиняват почистващия в кражба...

Собственикът на "откраднатия" мобилен телефон започва да обижда (и впрочем, по начина, по който е описано осъществява състав по чл. 325 НК) и преминава към физическа саморазправа. Действията на почистващия плажа - в условията на неизбежна отбрана. Въпреки по-тежкия причинен резултат, нищо до тук не показва неговата защита (юмруци срещу юмруци) явно да е превишавала характера и опасността от нападението.

Нека не забравяме и още две неща:
Въпросният плаж е явно е под концесия и почистващият е служител на концесионера. Т.е. на територията на плажа действат някакви правила за обществено поведение и служителя е бил в правото си да помоли туристите да се изместят, докато трае почистването.
Второ, ако считаш, че някой ти е откраднал нещо, законосъобразният начин на действие е, да сигнализираш органите на полицията и да искаш съдейстъвие от тях, а не да се саморазправяш... че и след това да се жалваш.
capt_dreyfus
Младши потребител

Мнениеот nikiboy » 17 Май 2010, 19:59

Абе какви пари и споразумения бе пич???
Той е употребил алкохол - ти не. Ти работиш там, а той е дошъл при теб. Изчакай с дознателя какво ще стане и тогава бъди готов да плащаш - ама на адвокат.
nikiboy
Потребител

Мнениеот capt_dreyfus » 17 Май 2010, 20:03

Абсолютно !
Пък "с дознателя какво ще стане"... т.е. какво ще реши дознателят, то е ясно - каквото му (у)каже Негово Величество Прокурорът (да се свети Името Му и да се вее още 300 г. тогата Му амин. амин. амин. ).
capt_dreyfus
Младши потребител

Мнениеот voltron » 17 Май 2010, 20:38

:D Какво теоретизиратe. Ако телефона се окаже в него еграбеж. Много е загазил. Изхвърли го бързо някъде.
If you are good at something, never do it for free.
voltron
Потребител

Мнениеот nikiboy » 17 Май 2010, 20:52

voltron написа::D Какво теоретизиратe. Ако телефона се окаже в него еграбеж. Много е загазил. Изхвърли го бързо някъде.

Грабеж ли?
Сбиването става след обвинението за КРАЖБА на телефона. Грабежа си е съвсем друго нещо.
Продължавам да твърдя, че ти си в по-изгодната позиция. Най-вероятно всичко ще приключи на бързо в твоя полза, а дойча ще се откаже като отрезнее и като му обяснят, че той е започнал боя. Свидетелите пич, те са важните хора. Алкохолна проба давал ли си? А той, знаеш ли за него?
Въпроса е с телефона? Няма да се очудя на пияна глава да го е ползвал след случая да звънне някъде.... лошото е, че вече тези справки почти.... айде да не казвам!
А и се очудвам как ще повлияе невинен да предложи пари за да се прекрати нещо - така буквално признаваш вина.
Намери ли адвокат?
nikiboy
Потребител

Мнениеот street » 17 Май 2010, 21:05

Не обърквайте хептен човека!!!
Знаете много баби-хилаво дете!!!
Всеки много знае тука във форума, но едва ли е работил наказателно право.Едва ли сте виждали жив бандит, или убиец или изнасилвач, едва ли сте влизали в затвора по работа, едва ли сте виждали и труп , така че .....
Дознателя , прокурора и тн....
Глупости, абсолютни..
Знате ли какво е когато има намесен чужденец??? Явно -Не!
Майкъл Шийлдс - едва ли не го оправдаха!!!
Така ,че се замислете , малко преди да давате акъли.
Винаги изкарват наще виновни!, нека си вземе адвокат , да не пести пари за това ,защото понякога е много късно.
Ако вие бяхте на негово място , щяхте ли да седите спокойни и да чакате 2 месеца, какво ще реши прокурора или дознателя??? Сигурно не нали.
Нямате си идея ама грам от действителността.
Човека ясно е влязъл във форума ,за да потърси свестен адвокат, както се вижда от първия пост,където го казва, а не да чете разни юридически локуми.
Аватар
street
Потребител

Мнениеот teogeo » 17 Май 2010, 21:19

street написа:Не обърквайте хептен човека!!!
Знаете много баби-хилаво дете!!!
Всеки много знае тука във форума, но едва ли е работил наказателно право.Едва ли сте виждали жив бандит, или убиец или изнасилвач, едва ли сте влизали в затвора по работа, едва ли сте виждали и труп , така че .....
Дознателя , прокурора и тн....
Глупости, абсолютни..
Знате ли какво е когато има намесен чужденец??? Явно -Не!
Майкъл Шийлдс - едва ли не го оправдаха!!!
Така ,че се замислете , малко преди да давате акъли.
Винаги изкарват наще виновни!, нека си вземе адвокат , да не пести пари за това ,защото понякога е много късно.
Ако вие бяхте на негово място , щяхте ли да седите спокойни и да чакате 2 месеца, какво ще реши прокурора или дознателя??? Сигурно не нали.
Нямате си идея ама грам от действителността.
Човека ясно е влязъл във форума ,за да потърси свестен адвокат, както се вижда от първия пост,където го казва, а не да чете разни юридически локуми.

Така, така.... Акъл верем чок, екмек верем йок!
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот voltron » 17 Май 2010, 21:33

Сбиването става след обвинението за КРАЖБА на телефона. Грабежа си е съвсем друго нещо.

Именно - използвал е сила за да задържи веща. Не че нещо ама няма смисъл да се развиват хипотези кой, кво по форуми. Може да е невинен, ама аз съм българин и повече вярвам на германците отколкото на българите :lol: .
voltron
Потребител

Мнениеот mancholino » 17 Май 2010, 23:12

voltron написа:

Именно - използвал е сила за да задържи веща. Не че нещо ама няма смисъл да се развиват хипотези кой, кво по форуми. Може да е невинен, ама аз съм българин и повече вярвам на германците отколкото на българите :lol: .

Voltron ти си пълен нещастник!!! Ходи и вервай на германците,а телефона ако наистина беше в мен,бих го сложил знаеш ли къде??? В продажния ти .........!!! Не съм крадец и никога няма да преклоня глава пред някой нещастник който обижда националното ми съзнание!
mancholino
Нов потребител

Мнениеот voltron » 17 Май 2010, 23:21

Не че нещо лично, ама нема да е трудно да те намеря и да се пробваш. И кво обиди националото ти съзнание. Не че ме интересува.
voltron
Потребител

Мнениеот teogeo » 17 Май 2010, 23:35

mancholino написа:
voltron написа:

Voltron ти си пълен нещастник!!! Ходи и вервай на германците,а телефона ако наистина беше в мен,бих го сложил знаеш ли къде??? В продажния ти .........!!! Не съм крадец и никога няма да преклоня глава пред някой нещастник който обижда националното ми съзнание!

Момче, много се палиш. Излишно много. Човекът не каза нищо лошо, не чак
толкова, че да провокира изблик на такава словесна агресия в теб. Аз не бих се ръководил от националността, германци-албанци-българи, всяко стадо си има своите черни овце. Ама от тази твоя реакция ме спохождат едни мисли, дето не работят никак в твоя полза. За твое щастие обаче, шансът да съм "твоя" следовател/прокурор/съдия клони към нулата.

Поработи над себе си да я изкорениш тази агресия. Такива балкански изцепки и бабаитлък не са помогнали на никого досега. Съмнявам се дълбоко, че ти ще си първият на когото ще...
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот street » 18 Май 2010, 07:06

Вижте сега не защитавам никой, но момчето има известно основание да се ядосва ;) и пали.
Казах ,че 8 години съм работил на златните докато учих и ги знам какви са повечето от хората които идват на почивка там.
Аз лично съм чувал как немец казва да ви..... майката българска и то на няколко българи в хотел, пред управител и други хора - вие как бихте се почувствали. Защото аз бих побяснял.
Не сте виждали как се подиграват на националността ни.
За тях ние сме образно казано "негри".
Свестинте туристи които идват на златните са англичаните, скандинавците и руснаците - от тях не съм чул една обида.
Но немците са с прекалено самочувствите и всичките нации за тях са по-долу.
Така ,че аз лично вяврам на момчето за случая.
Верно че малко остро реагира , но как бихте реагирали Вие , ако спите 24 часа в клетката, защото някой немец се е оплакал в полицията и след това Вашите сънародници едва ли не казват че сте крадец и побойник, без да знаят за случилото се.
Не целя да засегна никой, просто излагам факти.
Пич дадох ти тела на колегата , ако видиш зора звънкай, ако решиш разбира се. Все пак не е задължително точно той да е, има и други колеги. Просто те насочих към човек , който смятам ,че ще реши проблема ти,занимава се основно с наказателни дела, работил съм с него и знам защо те пращам именно при него, но тея неща не се пишат или казват.
Успех ти желая.
И към колегите - презумпцията за неивинност е основа в правото нали ;)
Аватар
street
Потребител

Мнениеот nikiboy » 18 Май 2010, 07:36

Малеее, каква станала темата...
Пич - каро се върнеш от районното я пиши това лято 10лв ли ще чадърите? :D
nikiboy
Потребител

Мнениеот niamame » 18 Май 2010, 09:46

Незнам защо всички гравитирате около тази средна телесна повреда без да му обясните на момчето ,че съществува и т. нар."реторсия".В края на краищата онзи ............ имал кръвчица по носа-е то като се бият хората често се случва и кръв да пуснат.Според мен средна тел. повреда -НЯМА.По-притеснително е телефона. Твърденията на потърпевшия по презумция са водещи.Обясненията на другия-нашето момче могат да се приемат за защитна версия,то е ясно че втакива случаи се държи инкяр.Интередсно ми е как ще подходи дознанието.Явно още няма повдигнато обвинение дори и в работен вариант. За лека телесна по хул. подбуди -глупост.Има междуличностни отношения -конфликт, което изключва хулиганските подбуди.Ако е средна тел.повреда- съвкупност кражба и тел.повреда.Кражбата няма да я отминат току-така сигурация.Това е най-притеснителното в целия случай.Че се сбили голяма работа хората са се били ,бият се и ще продължават да се бият - само ако има средна е по-притеснително и няма измъкване.Неизбежна отбрана също няма, а и да се позовеш на НО се изисква мн. задълбочен анализ на целия доказателствен материал-трудно се доказва.
niamame
Младши потребител

Мнениеот niamame » 18 Май 2010, 09:52

Адвокат- не ти трябва.Ще те лъжат,че всичко което е направено е благодарение на тях.Ако те осъдят на пробация,ще ти прочетат наказанието дза повдигнатия член -Лишаване от свобода и ще ти кажат-ето виждаш ли ако не бях аз щеше да лежиш.Ати си вървиш в НАЙ-ЛОШИЯ случай на пробация.Нищо лично ,но случая не е кой знае какво че да се притесниш толкоз.Полицаите ще ти се правят на страшни,адв. ще те лъжат колко са ти помогнали.Най добрия вариант- трай си ИНКЯР му е майката-за телефона.
niamame
Младши потребител

Мнениеот street » 18 Май 2010, 10:29

niamame "страхотни" съвети даваш ;) , надали щеше ти да пазиш "инкяр" в това положение.
1.Човека , нали се сещаш ,че при евентуално повдигане на обвинение и след това отиване на съд, той без адвокат , не може да сключи споразумение ;) с прокурора май забрави за това. А като няма споразумение с прокурора , делцето знаеш как ще се гледа.Като нищо могат и условна да му лепнат
2.Забарвяш факта ,че пострадалия е чужденец , както и част от свидетелите, това означава ,че са разпитани пред съдия и при евентуално внасяне на делото в съд те няма да бъдат разпитани повторно и показанията им ще бъдат прочетени ;).
3.Като си държи така "инкяр" и като го викнат за евентуално предявяване, той какво ще каже?? Той няма да може едно искане, възражение или бележка, като хората да направи, а от думите му се вижда , че най малко може да има искане за СМЕ която да му бъде изготвена за самия него. А той знае ли какви въпроси иска да са включени в СМЕ??? Най вероятно -Не.Знае ли че може да поиска и очна ставка при притиворечие на свидетелите , според мен Не.
А знае ли че ако се поска тая очна ставака , най-вероятно делото ще се спре , ако бъде уважена тя ,най -вероятно Не.
4.Откъде знаеш че средна няма ??? да не би да си съдебен лекар и да правиш експертизи??? Знаеш ли че съм бил свидетел( не по делото) на случай от ПТП, при който един от пострадалите беше жив и здрав ходеше нямаше нищо счупено , само малко натъртен и почина след 4 часа от хематом в мозъка, защото си е бил ударил главата в колонката.
5.Носа когато се счупи , няма да му падне от главата все пак той си седи на мястото и нормално е да му текне кръв , но все пак висчко се гледа на рентген и се правят експертизи за това, наистина може да няма средна , ако е пукнат само, но ако е нещо по сериозно какво правим тогава ??? Носа е един хрущял и се чупи много лесно ;).

Така, че като даваш съвети за "инкяр" първо помисли за последствията от самия "инкяр"

Не се заяждам ако ти изглежда така, но ... все пак , има доста подробности , които не са и за тоя форум ,защото са опит и струват пари.
А колкото до адвокатите , не мисли ,че са излишни.Има моменти когато ако си без адвокат, става по-зле.
Аватар
street
Потребител

Мнениеот Гост. » 18 Май 2010, 12:29

mancholino написа:Свидетели имам трима,днес са дали показания,че аз съм го блъснал,а той ме ударил! Само че те са били надалеч и не са могли да чуят разговора,а неговите петима са казали че съм го заплашвал,че съм им преместил хавлиите и чантите от които уж е изчезнал и телефона на въпросния германец.друг е въпроса че те са пили,а никой не ги е тествал с дрегер..........

:roll: Ти откъде ги знаеш тези неща?!?

Адвокат, колегите са прави. Съвсем скоро ще те привлекат.
Той има медицинско заключение, експертизата ще го повтори ( няма да казвам, че вече е назначена такава, защото е сигурно)... и си от страната на булката с тези факти.

п.п. 5-то? :roll: :lol: Спомени...
Гост.
Старши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Наказателно право