начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Дело за побой

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Дело за побой

Мнениеот georgiev_sfbg » 19 Сеп 2010, 08:53

...Интересно! 8)
Има ли опасност да ме осъдят ?

от predator_varna на 12 Авг 2010, 22:40
Значи аз съм пълнолетен на 18 г. , а приятелката ми е на 14 г. Правихме секс с нея, а тя беше девствена. Не съм я карал насила всичко беше по взаимно съгласие. Могат ли родителите й да ме осъдят за това ако разберат. Ако отговорът е да каква присъда евентуално мога да получа. Защото разбраха нещо и ни забраниха да се срещаме и заплашват да ме съдят.

viewtopic.php?f=13&t=43134&st=0&sk=t&sd=a

Дело за побой

от predator_varna на 13 Авг 2010, 09:57
Преди около месец се случи следното:
Както си стоях пред блока с приятелката ми и едно познато момче от същия блок започна да се заяжда с нас. Нито съм го обиждал, нищо и изведнъж съвсем неочаквано ме нападна много агресивно с юмруци по главата. Бях седнал до една маса навън и бях притиснат, така че не можах да реагирам. Мотива според мен е че харесва приятелката ми и го е яд че аз съм с нея. И двамата сме пълнолетни на около 20 г. След това си изкарах медицинско, имах подутини, кръвонасядания както и счупване на носни кости без разместване. Незнам това за лека или средна телесна повреда се води. Ходих в полицията, но оттам ме отпратиха и казаха че нищо не могат да направят най-много да напишат протокол че няма да стане нещо подобно отново. Казаха да отида с медицинското в съда.
Сега съм решил да го съдя за физически и морални щети. Какво трябва да направя сега ? До колко време е давността в която мога да го съдя ? Мога ли да го съдя за наказателно дело и да предявя иск за парично обезщетение ?
Моля някой запознат с закона да ми отговори.

viewtopic.php?f=13&t=43138&p=417673#p417673
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител

Предишна

Назад към Наказателно право