начало

ВСС вече приема документи за участие на магистрати в пет конкурса за съдилища ВСС вече приема документи за участие на магистрати в пет конкурса за съдилища

КАТ - Алкохол

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

КАТ - Алкохол

Мнениеот zxvvf » 05 Апр 2008, 23:38

Миналият петък бях на купон и се понапих доста след което слязох до колата да си взема цигари и от нищото се появиха полицай ...

Бях седнал на дясната седалка на колата и след като ме видяха че съм подпинал ме накараха да преместя колата понеже "не била паркирана добре" и аз я преместих, след което ми написаха акт че управлявам автомобила пиян ... на дрегера ми показа 2,47 дадох и кръвна проба.

След като ми написаха акта ми написаха и призовка за 3 РПУ при някакъв следовател.

Най лошото в цялата история е че си бях забравил и книжката след което ми съставиха и акт за това.

Въпросът ми е има ли от какво да се притеснявам в смисъл какъв е членът за това нещо и прочие.

Благодаря
zxvvf
Нов потребител

Мнениеот zdravkoshopov » 05 Апр 2008, 23:58

А не зададохте ли въпроса на полицайте защо Ви накараха да преместите колата и след това Ви взеха проба за алкохол?
zdravkoshopov
Потребител

Мнениеот Inspector_MBP » 06 Апр 2008, 02:06

zdravkoshopov написа:А не зададохте ли въпроса на полицайте защо Ви накараха да преместите колата и след това Ви взеха проба за алкохол?

Хмм... аз имам готов отговор на въпроса защо. :lol:
Сигурно това е поредният случай, когато "полицаЙте" са решили да "направят постановка" на питащия. Като конкретна причина, мотивирала действията на полицаите, могат да се предложат алтернативно или кумулативно, няколко хипотези:

- питащия е "млад, богат и извйестйен" / умен, красив с хубаво гадже и т.н./ , та това е предизвикало моменталната завист на полицаите, които имат комплекси и заради това, последните са решили да му провалят живота.

- питащият е бил изнудван за пари от полицаите с думите "Ще трябва да Ви напишем акт", но той категорично е отказал да предложи пари.

- питащият от скоро е в лоши отношения, с някой който "има връзки в полицията". Тази хипотеза има различни, още по-затрогващи варианти.
:lol: :lol:

Иначе класическите изречения: "Запалих двигателя за да се стопля.", "Влязох да си пусна климатика", "Исках да послушам музика." и др. са ми много познати. Няма въобще да питам автора, какво прави на купон с колата си, след като е нямал намерение да я използва.
Нито ще го питам, след като е пушач, как така е издържал на купона без цигарите си поне 2 часа яко пиене, та чак след това се е сетил, че същите не са в него.
Сигурен съм, че бих получил убедителни отговори, де. Затова няма да питам. :lol:
Qui parcit nocentibus, innocentes punit.
Който щади виновните, наказва невинните.
Аватар
Inspector_MBP
Потребител

Мнениеот zxvvf » 06 Апр 2008, 09:48

1. Бях на купон при приятелката ми с идеята да спя там
2. Не съм седял 2 часа без цигари имах намерение да си легна но се запих

А за тези който си мислят че преувеличавам или изопачавам ... замислете се каква полза имам.

Просто ви питам за да знам какво да очаквам.

Благодаря все пак.
zxvvf
Нов потребител

Мнениеот kalahan2008 » 06 Апр 2008, 15:54

То имаше един виц-стоял някакъв дядо в съда цял ден и само се оглеждал. Дошъл по едно време един от охраната и го попитал:
"Дедо, ти по каква работа?"
"Ами аз съм свидетел, чедо"
"По кое дело?"
"Аааа то дело ще се намери" :wink:
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот Clavdivs. » 06 Апр 2008, 17:02

Я да си ни пращате темата в правилния раздел! :wink:
Clavdivs.
Потребител

Мнениеот Inspector_MBP » 07 Апр 2008, 10:46

Clavdivs. написа:Я да си ни пращате темата в правилния раздел! :wink:

Сакън Clavdivs., имай милост ! Имаме си достатъчно такива в "правилния" раздел ! :lol:

Аааа и тъй, докато съм се сетил... що не бучнеш една тема с линкове към КАТ-аджийските въпроси, та да не се налага на всеки "онеправдан шофьор" да съчувстваме персонално. :roll:
Аватар
Inspector_MBP
Потребител

Мнениеот likes » 07 Апр 2008, 21:21

Интересно, заплашиха ли Ви с пистолет като Ви накараха да преместите колата си и не Ви ли направиха и акт за неправино паркиране? Защо не обяснихте, че сте пил и не може да преместите колата????

Мнениеот Gabi1 » 11 Апр 2008, 03:02

Дрън-дрън!
Поредният "пийнал" убиец по пътя.....
Gabi1
Потребител

Re: КАТ - Алкохол

Мнениеот Quicksilver » 22 Май 2008, 18:42

zxvvf написа:Миналият петък бях на купон и се понапих доста след което слязох до колата да си взема цигари и от нищото се появиха полицай ...

Бях седнал на дясната седалка на колата и след като ме видяха че съм подпинал ме накараха да преместя колата понеже "не била паркирана добре" и аз я преместих, след което ми написаха акт че управлявам автомобила пиян ... на дрегера ми показа 2,47 дадох и кръвна проба.

Я и на полицаите едно 343б за подбудителство. :lol:
Quicksilver
Потребител

Мнениеот Milko_Yosifov » 03 Юли 2008, 08:57

"Боже господи жива да не бях".Момче!!! ти си изключително наивен,ако скоро не започнеш да мислиш по задълбочено и повече в твоят личен житейски интерес ще те "наиграят" и другаде.Ти си длъжен пред ОРГАНИТЕ НА РЕДА да покажеш,че си от хората които държат на правилата(най-малкото да не се занимават с тебе).Мене лично два пъти са ме закачали докато съм си в колата(и при това съм пил доста).Първият път имах абсолютно сериозното намерение да си карам колата,беше зима аз бях запалил двигателя,бях си пуснал силно музиката и чаках да загрее и да тръгна.Обаче нещеш ли се появи полицейски автомобил от който слязаха двама униформени и ме започнаха: документи за колата,лични документиии,употребил ли сте алкохол,задържан ли сте,къде живеете,какво правите.Аз просто им дадох всичките ми изрядни документи(без книжката която ми е отнета вече :lol: ) и им обясних че нямам книжка и НЕ КАРАМ КОЛА!Само я подгрявам защото чакам приятелката ми да слезне всеки момент и си измислих вход и етаж близо до мястото където бях паркирал.Колкото и да ме питаха едно и също им се отговаряше :lol: Накрая по-възрастният пусна някакъв заканващ се израз,защото усети че го лъжа перфектно.При което след като си тръгнаха,спрях музиката загасих колата,тръгнах пеша по улицата и познай кой видях да ме чака на ъгъла :) :) :) :) същите двама пичаги леко паркирали в пресечката,дебнейки мен :lol:
Вторият случай бяхме много хора,даже пиехме в колата!Дойдоха да ни разпитват,а аз директно и обясних,че слушаме музика И ПИЕМЕ В КОЛАТА :)Тя беше със загасен мотор.Искаше им се отново да ни направят проблем.Там се намеси историята за моята мила приятелка която се къпе,от яд "учтиво" ме помолиха точно мен да съм преместил колата защото не съм можел да спирам по този начин.А аз още по-учтиво им обясних,че това НЯМА КАК ДА СТАНЕ ЗАЩОТО НЯМАМ ПРАВО ДА КАРАМ ПИЛ!И отидох да търся някой трезвен шофьор.И накрая един познат който работеше в денонощния магазин на 50 метра заключи магазина и дойда да ИМ Я ПРЕМЕСТИ.Въпреки т'ва гадовете нещо ги човъркаше,не им се искаше да ни се размине на цялата тайфа:) Обаче никой не бе задържан,а аз ужким се скарах с приятелката ми,която е и шофьор на колата и НА ВИСОК ГЛАС да ме чуят хубаво униформените и казах,че е ужасна кокона и изобщо да не слиза щото ние тръгваме с такси
:wink:
Milko_Yosifov
Младши потребител

Мнениеот Inspector_MBP » 03 Юли 2008, 21:43

Milko_Yosifov написа:...Ти си длъжен пред ОРГАНИТЕ НА РЕДА да покажеш,че си от хората които държат на правилата(най-малкото да не се занимават с тебе).Мене лично два пъти са ме закачали докато съм си в колата(и при това съм пил доста).Първият път имах абсолютно сериозното намерение да си карам колата,беше зима аз бях запалил двигателя,бях си пуснал силно музиката и чаках да загрее и да тръгна.Обаче нещеш ли се появи полицейски автомобил от който слязаха двама униформени и ме започнаха: документи за колата,лични документиии,употребил ли сте алкохол,задържан ли сте,къде живеете,какво правите.Аз просто им дадох всичките ми изрядни документи(без книжката която ми е отнета вече :lol: ) и им обясних че нямам книжка и НЕ КАРАМ КОЛА!Само я подгрявам защото чакам приятелката ми да слезне всеки момент и си измислих вход и етаж близо до мястото където бях паркирал.Колкото и да ме питаха едно и също им се отговаряше :lol: Накрая по-възрастният пусна някакъв заканващ се израз,защото усети че го лъжа перфектно.При което след като си тръгнаха,спрях музиката загасих колата,тръгнах пеша по улицата и познай кой видях да ме чака на ъгъла :) :) :) :) същите двама пичаги леко паркирали в пресечката,дебнейки мен :lol:
Вторият случай бяхме много хора,даже пиехме в колата!Дойдоха да ни разпитват,а аз директно и обясних,че слушаме музика И ПИЕМЕ В КОЛАТА :)Тя беше със загасен мотор.Искаше им се отново да ни направят проблем.Там се намеси историята за моята мила приятелка която се къпе,от яд "учтиво" ме помолиха точно мен да съм преместил колата защото не съм можел да спирам по този начин.А аз още по-учтиво им обясних,че това НЯМА КАК ДА СТАНЕ ЗАЩОТО НЯМАМ ПРАВО ДА КАРАМ ПИЛ!И отидох да търся някой трезвен шофьор.И накрая един познат който работеше в денонощния магазин на 50 метра заключи магазина и дойда да ИМ Я ПРЕМЕСТИ.Въпреки т'ва гадовете нещо ги човъркаше,не им се искаше да ни се размине на цялата тайфа:) Обаче никой не бе задържан,а аз ужким се скарах с приятелката ми,която е и шофьор на колата и НА ВИСОК ГЛАС да ме чуят хубаво униформените и казах,че е ужасна кокона и изобщо да не слиза щото ние тръгваме с такси
:wink:

Просто искам да остане, като паметник за поколенията.
Иначе нямам коментар. То и без това е излишен.
Последна промяна Inspector_MBP на 08 Юли 2008, 22:00, променена общо 1 път
Аватар
Inspector_MBP
Потребител

Мнениеот Milko_Yosifov » 03 Юли 2008, 22:23

Малко тежко се изказах.Добре "гадове" не са.Въпроса е че момчето е било подлъгано от двама служители на МВР да се качи и да управлява МПС-то си на 2.47 промила.Нека мен да ме накарат да управлявам в нетрезво състояние...това няма да стане :) Това никой гражданин не трябва да го допуска,да бъде манипулиран от измислената система,от коята все по често се възползват униформените.Аз знам че имам право да си пия в колата,имам право да си включа двигателя и да си се грея в колата.ИМАМ ПРАВО ДА СЪМ НЕВИНЕН ДОКАТО НЕ МИ ДОКАЖАТ ПРОТИВНОТО.Инспекторе наздраве :lol:
Milko_Yosifov
Младши потребител

Мнениеот Clavdivs. » 03 Юли 2008, 22:29

ОК начесахте си крастата, вдигнахте тема от преди 2 месеца. Айде споко сега и наздраве!

Clavdivs.
Clavdivs.
Потребител

Мнениеот iskrec » 08 Юли 2008, 13:15

Милко,пускането на двигателя влиза в действията по управление на състава. Установена практика на ВС.
Между другото доста си активен за един ден. Да не си с лаптопа пак в колата? :D
Аватар
iskrec
Потребител

Мнениеот listi » 09 Юли 2008, 08:43

Всевишният когато е раздавал акъл с чирпака, не е ли минал през така наречената "АКАДЕМИЯ" на МВР ?
listi
Потребител

Мнениеот Milko_Yosifov » 23 Юли 2008, 19:45

listi написа:Всевишният когато е раздавал акъл с чирпака, не е ли минал през така наречената "АКАДЕМИЯ" на МВР ?

Пффф кво говориш брат ми,не съм спирал да карам :lol: няма и да спра.Даже като ми върнат книжката ще имат какво да ми земе "системата" така че ще се ограничавам откъм шофьорлък :)
Поздрави от морето 8)
Milko_Yosifov
Младши потребител

Мнениеот Gabi1 » 31 Юли 2008, 03:55

Поздрави и наздраве!
Ама пеша! :lol:
Gabi1
Потребител

Мнениеот Trapped » 31 Юли 2008, 10:07

в тази връзка каква е санкцията на шофери с отнета правоспособност във връзка с наказание по 343б да шофират в случай, че ги "хванат" отново да карат без книжка?

100-300 лв. ли? :shock:
http://www.lawsbg.com
Аватар
Trapped
Потребител

Мнениеот kpavlova » 31 Юли 2008, 14:34

Trapped написа:в тази връзка каква е санкцията на шофери с отнета правоспособност във връзка с наказание по 343б да шофират в случай, че ги "хванат" отново да карат без книжка?

100-300 лв. ли? :shock:

Правилно ли Ви / те разбирам:
1.управление с алкохол над 1,2 от правоспособен към същата дата водач -по чл.343б- наложено наказание лишаване от права по НК, влязла в сила присъда
2. наказаният водач управлява в срока на наказанието, трезвен

Първи път - минава по ЗДвП.Глоба 100 -300. НП влиза в сила.
Втори път, след като е наказан с влязло в сила НП по ЗДвП, но още е в срока на лишаване от право по присъдата -тогава вече по НК - 343 в - до 2 г плюс лишаване от право.
kpavlova
Активен потребител

Следваща

Назад към Наказателно право