начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

Това клевета ли е?

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Това клевета ли е?

Мнениеот DariSht » 09 Юни 2008, 13:34

Здравейте. Надявам се някои да ми даде насоки за да знам дали си струва да губя времето на някой адвокат с този мой проблем.
Едно лице в качеството си на Изпълнителен директор на една фирма ме обвини в престъпен сговор с цел източване фондовете на ДОО, престъпление по НК, в официална жалба по която имаше разследване, което завърши с прекратяване.
Въпросът ми е мога ли да го съдя за клевета и ако да в какви срокове?
DariSht
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 09 Юни 2008, 14:00

Каекто го обяснявате по-скоро става въпрос за набедяване , а не за клевета. Изяснете все пак по-точно.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот Trapped » 09 Юни 2008, 14:14

Трябва да се докаже, че той е ЗНАЕЛ, че сте невинен:

Чл. 286. (1) (Изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г.) Който пред надлежен орган на властта набеди някого в престъпление, като знае, че е невинен, или представи неистински доказателства срещу него, се наказва за набедяване с лишаване от свобода от една до шест години и с обществено порицание.

Ако имате доказателство, действайте.:)
Аватар
Trapped
Потребител

Мнениеот DariSht » 09 Юни 2008, 14:18

След допусната грешка от НОИ става надплащане по едни болнични, аз съм втори работодател на това лице и ме обвиняват, че съм в сговор с това лице с цел заблуждаване на НОИ и източване на пари от държавата . В полицията го бяха класифицира като участие в престъпен сговор с цел източване на фондовете на ДОО,не се сещам точния член по НК.
DariSht
Нов потребител

Мнениеот DariSht » 09 Юни 2008, 14:21

Тук се представят определени факти, които не отговарят на действителността, а също така се вадят неправилни изводи от верни факти и се представят по неверен начин.

Малко е объркано...
DariSht
Нов потребител

Назад към Наказателно право