начало

Възпитаниците на кои университети управляват съдебната власт Възпитаниците на кои университети управляват съдебната власт

339 HK

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

339 HK

Мнениеот glagol » 19 Юни 2008, 13:28

...
Последна промяна glagol на 11 Май 2012, 21:04, променена общо 2 пъти
glagol
Младши потребител

Мнениеот punisher » 19 Юни 2008, 14:03

Това е чиста мъка.Едвам прочетох първите два реда.
Дано се намери някой,който ще има търпението да прочете латиницата.
Нямате кирилица :P
Че комп-а да не ви е от соц време.Вече всеки има и двете.
punisher
Потребител

Мнениеот bay4o » 19 Юни 2008, 15:37

Колега Пънишър, всъщност въпросният питащ най - вероятно е извън страната, защото има влязла в сила присъда, с която са му наложили 6 год. ЛС за престъпление по чл. 339 от НК. От казаното от него, обаче, излиза, че същият е избягал, укрил се е и сега иска делото да бъде възобновено, ако може задочно да бъде възобновено, щото ако го установят в пределите на Бг /или дори ЕС/, ще го задържат за изпълнение на наказанието.
Тъъъй, сега, господине, имал сте възможност да участвате в наказателното производство и да опровергаете всички доказателства, включително и показанията на свидетеля на прокуратурата, както сам казвате. А защо не сте го сторил?
Инспектората по ВСС не може да проверява правилността на съдебните актове, за това има въззивна и касационна инстанции, които Вие, най - вероятно, сте пропуснал, защото не сте участвал в съдебното производство, би трябвало да го знаете, след като така умело се позовавате на чл. 116 ал. 1 от НПК.
Ако правилно съм Ви разбрал, искате съвет от юристите тук как да избегнете изпълнението на наложеното Ви наказание с влязла в сила присъда? Аз лично ще се въздържа.
bay4o
Потребител

ne me razbrahte pravilno

Мнениеот glagol » 19 Юни 2008, 16:45

:ММ
Последна промяна glagol на 11 Май 2012, 21:05, променена общо 2 пъти
glagol
Младши потребител

Мнениеот Clavdivs. » 19 Юни 2008, 17:58

Моля автора на темата да си преведе писанията на кирилица. При следващ негов пост на латиница, на темата ще бъде поставена резолюция "КК".* Резолюцията ще се изпълни незабавно.

http://2cyr.com/

http://5ko.free.fr/bg/sites.html

Clavdivs.

*към коша
Clavdivs.
Потребител

Re: ne me razbrahte pravilno

Мнениеот bay4o » 20 Юни 2008, 13:02

glagol написа:Uvajaemi ne iskam da izbegna ni6to.Po ste4eniq na obstoqtelstvata s1m izlejal pris1data.taka 4e ne mogat i da me arestuvat.Do sega v Bg nqma6e organ koito da pot1rsi otgovornost ot 4oveka s toga.Pris1stvah i na trite instancii.Imam zavedeno delo po EKP4 no v1prosa e dali ste pot1rsqt vss otgovornost za nespazvane na NPK 116.Edinstveniqt svidetel na prokuraturata kazva 4e ot drug 4ovek,ne ot men e pridobito.Pozdravi.

Уважаеми, не искам да избегна нищо. По стечение на обстоятелствата съм излежал присъдата. Така, че не могат и да ме арестуват. до сега в БГ нямаше орган, който да потърси отговорност от човека с тога. Присъствах и на трите инстанции. Имам заведено дело в ЕСПЧ, но въпросът е дали ще потърсят ВСС отговорност за неспазване на НПК 116. Единственият свидетел на прокуратурата казва, че от друг човек, не от мен е придобито. Поздрави.

Не знам защо сте останал с убеждение, че ЕСПЧ представлява надзорна инстанция над националните актове. Защото не е такава. Пред ЕСПЧ се разглеждат дела, когато ДЪРЖАВАТА е нарушила някои от основните права, залегнали в Конвенцията. Възможно е дори да спечелите делото, ако не е било разгледано в разумен срок например или ако сте бил задържан, не сте бил изправен незабавно пред съд или задържането Ви е продължило неразумно дълго. ЕСПЧ, обаче, не посочва с пръст националния орган, нито пък изобщо разглежа резултата от националното производство. В този смисъл не би могъл да потърси отговорност от ВСС, който пък, в крайна сметка, изобщо няма касателство към това, дали съдилищата, разгледали Вашето дело, са приели, че единствено Вашите самопризнания са основание за издаването на осъдителна присъда, което пък, от своя страна, при дело, минало и през ръчичките на върховните съдии, честно казано, е абсурдно. Дори и някой районен съдия на два петъка служба да е нарушил чл. 116 от НПК, според Вас, всички други съдии, включително и такива с по 30 години стаж като такива, са сторили същото?! И между другото, за каква отговорност на човека с тога говорите? Наказателната си съществува, съдиите, а и не само тях, също ги съдят, ако са извършили престъпление. Но, при цялото ми уважение към Вас, да им търсят отговорност за това, че са си свършили работата - да постановят съдебен акт, който в крайна сметка влиза в сила?
bay4o
Потребител

Мнениеот kpavlova » 21 Юни 2008, 11:58

Възобновяване хипотетично е възможно- по 422, ал.1 т.4, не по инициатива на осъдения, служ.задължение на Главния прокурор е в едномесечен срок от узнаване на решението на Еворп.съд, ако такова се постанови в полза на осъдения- ако се констатира нарушение на ЕКЗПЧОС, което е от същ.значение за решаване на делото, приключило с осъдителната присъда.Не сега,както и никога не от осъдения в тая хипотеза инициативата не е на осъдения.
Нарушено ще трябва да е правото на справедлив процес в нак.производство- равенство на страните, равно третиране, едни и същи проц.възможности на субекти в едно и също проц.качество, реална възможност за упр.правото на защита, което да не бъде огр.произволно.
ЕС не решава въпросите на авторството и виновността.
ВСС следва да се остави намира напълно.
6 години са много за 339 и един пистолет.Не е само 339.Оръжието е използвано, ефикасно изполвано.Има и някакво улесняване, около 339 има и 116/ не от НПК, а от НК/.Или от целия 116 е излезнал 339 след продължително предварително задържане..
kpavlova
Активен потребител

Мнениеот Гост » 23 Юни 2008, 18:33

Тук малко се разискват въпроси от рода на "Рибата в морето ..." или " Нероден Петко ..."
След като няма решение на Европейския съд , мисля, че е излишно изобщо да се коментира...
kpavlova написа:Възобновяване хипотетично е възможно- по 422, ал.1 т.4, не по инициатива на осъдения, служ.задължение на Главния прокурор е в едномесечен срок от узнаване на решението на Еворп.съд, ако такова се постанови в полза на осъдения- ако се констатира нарушение на ЕКЗПЧОС, което е от същ.значение за решаване на делото, приключило с осъдителната присъда. ..
Гост

Мнениеот kpavlova » 23 Юни 2008, 22:10

А, spycleaner сте си пак Вие, нали? Здравейте :D
Това си е "опасен рецидив" :D, и по буква "а", и по буква "б", квалифициран и на "Ен-та степен".
Какво пък толкова, дръпнала съм хипотетичен коментар на хипотетична възможност...но може да съм го възпряла да пише молба за възобновяване до Инспектората на ВСС човека и да търси обезвреда, както и отговорност, пак там. :cry:
И понеже коментарът ми е хипотетичен,т.е. отива на преливане от празно в пусто, не мога да бъде упрекната в безплатно консултиране :D
kpavlova
Активен потребител

Мнениеот Гост » 27 Юни 2008, 19:14

Права сте - от пусто в празно ...
Излишно се хабите ! ...
Да "ходи" в Европейския съд , да се сдобие с решение и тогава да мисли за друго ! ...
Гост

Назад към Наказателно право