начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

Фалшифициран рег номер

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Фалшифициран рег номер

Мнениеот didoisp » 07 Сеп 2008, 11:46

Игубих си предния номер на колата, обявих го за издирване и получих бележка, с която мога карам. На всяко кръстовище ме сираха и полицаите ми създваха нериятости. Предстоеше ми дълго пътуване за смяна на номерата и реших да си сложа собственоръчно направен преден номер. Хванаха ме и ми казаха че няма пороблеми само трябва да отида в полиията и да попълня 2-3 документа. Отидох и ги подписах, но ми дадоха призовка в кято пише да се явя като свидетел при шеф на ПУ. Също така имам и запвед за задържане по чл. 345. Какво следва? Ще ходя ли на съд ?
didoisp
Нов потребител

Мнениеот gudio » 07 Сеп 2008, 13:48

Да. Не може да подправяте рег. табели и това, че сте го направили е достатъчно, независимо от целта на упражнението. На мен навремето ми откраднаха кола, после я намериха с други регистрационни номера, свалиха ги и ми я върнаха без табели. За два дена придвижване из София, докато подготвя колата за промяна в регистрацията отнесох 20 спирания с подобаващо дълги разправии и 2 акта :lol: Обжалвах наказателните постановления и съдът ги отмени (на разни формални основания, не защото мога да си карам без табели - не можело, независимо от причините за това) :cry:
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

RE

Мнениеот didoisp » 07 Сеп 2008, 15:50

Лично шефът на РПУ ми каза, че мога да продвижа колата до КАТ за да я пререгистрирам без преден номер закоето ми и издадоха удостоверение. А тогава каква е разликата дали се придвижвам без преден номер или с преденномер на който е изписано същото като на задия и талона?
didoisp
Нов потребител

Re: RE

Мнениеот p_n_n » 07 Сеп 2008, 19:15

[quote="didoisp"]Лично шефът на РПУ ми каза, че мога да продвижа колата до КАТ за да я пререгистрирам без преден номер закоето ми и издадоха удостоверение.

:roll: Ами тогава не трябваше да слагате друг, не считате ли...

УСПЕХ!
p_n_n
Потребител

Мнениеот vetre » 08 Сеп 2008, 21:03

полицейски простотии
без номер те тормозят , с подправен но твой си престъпник.
vetre
Потребител

Мнениеот Star_doznatel » 09 Сеп 2008, 06:42

Когато думите започват да губят смисъла си, човек започва да губи свободата си. Казал го е умен човек, но сега името му не ми е в главата. Дръж за думите и за българския език и си намери адвокат. Няма да стигнещ до съд. Регистрационна табела не е "знаци", каквито визира 145. Цялата тупурдия около рисуването на табелите цели запазване монопола в изработването на тези табели. Монопол, какъвто светът вече не познава.
Star_doznatel
Потребител

Re: фалшиви номера

Мнениеот barri » 09 Сеп 2008, 15:36

pepone2005 написа:А бе аз фалшива лична карта си направих,ти се притесняваш за един номер.Няма проблеми :)

Ти и друго ще си кажеш :D :D :D
barri
Потребител

Мнениеот gudio » 09 Сеп 2008, 20:38

Star_doznatel написа:Когато думите започват да губят смисъла си, човек започва да губи свободата си. Казал го е умен човек, но сега името му не ми е в главата. Дръж за думите и за българския език и си намери адвокат. Няма да стигнещ до съд. Регистрационна табела не е "знаци", каквито визира 145. :?: :shock: Цялата тупурдия около рисуването на табелите цели запазване монопола в изработването на тези табели. Монопол, какъвто светът вече не познава.

Познавам хора, които ги вкараха в съда по чл.276 за същото... :roll:
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот Star_doznatel » 10 Сеп 2008, 06:24

345 /нагоре през 200 - случва се/
Star_doznatel
Потребител

Мнениеот yancheva » 10 Сеп 2008, 16:37

На мен дори ми написаха акт за това, че карам без регистрационна табела и то след като им показах удостоверението от РПУ-то. Дори ми казаха, че трябвало колата да не е в движение, а да повикам някого да ми я изтегли до КАТ. Толкова проблеми си имах покрай тази открадната табела, че просто не искам да се сещам... Накрая ме глобиха с 20 лева за цялата тази простотия и даже не мога да обжалвам наказателното постановление (а така ми се искаше). Реално погледнато никъде не пише дали удостоверението от РПУ-то замества табелата и какви са последиците ако караш без такава, но имаш документ, който удостоверява, че е открадната или загубена. А си имаш и задна... този казус още не мога да го преживея...
yancheva
Младши потребител

Назад към Наказателно право