начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Помощ птп

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Помощ птп

Мнениеот pitast » 17 Ное 2008, 15:29

Здравейте имам следния въпрос. Нямам никакъв досег с правото и не знам как се процедира.

Моя позната претърпя птп преди седмица. Ситуацията е: Пресича с 9 годишната си дъщеря на пешеходна пътека и бива блъсната от лек автомобил. Майката се оказва между колата и момичето и съответно момичето няма никакви телесни увреждания освен охлусвания. Доста тежко е пострадала психически, буди се нощем, не иска да излиза сама навън отвкъщи. Майката е пострадала доста тежко. Счупен таз и крак, ще е неподвижна . В медицинското пише тежка телесна повреда. Проблема е, че не знаем какво да правим. Четох в интернет, че трябва следовател да дойде в болницата, но никой не е дошъл вече 7 дена. Днеска са се обадили да я поканят да отиде в полицията, но това е невъзможно поради затрудненто движение.

Бихте ли ме посъветвали как да се процедира.

п.с. Има протокол от кат за събитието.
pitast
Нов потребител

Re: Помощ птп

Мнениеот REVOLUTION » 17 Ное 2008, 15:54

Здравейте , съжелявам за инцидента , близките ви за станали жертва на престъпление по чл.343 НК.Престъплението е от общ характер , така че ще има досъдебно разследване от дознател под ръководството на наблюдаващ прокурор.Последнато е започнало , според мен , като най-вероятно , близката Ви е викана да даде показания като свидетел.Оттук нататък , най добрата стратегия е да си ангажирате адвокат , който да осъществи правото Ви на защита в нак.производство , както и да ангажира гражданската отговорност на причинителя на престъплението.

Успех!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот pitast » 17 Ное 2008, 15:57

Благодаря много за отговора.

Какъв адвокат да се търси? Какво право е това.
Има предложение от другия участник в птп-то да плати на ръка 2000 лева, да не се повдига иск. Това ми се струва ужасно малко, но нямам никакъв опит в България и не знам как са уредени обезщететенията.
pitast
Нов потребител

Мнениеот REVOLUTION » 17 Ное 2008, 16:17

Търсете адвокат , който се занимава с наказателно право!Не се надявайте на много голямо обезщетение , но при описванията от Вас вреди , според мен реалното обещзетение е поне двойно по-високо от предложеното Ви.Все пак не Ви препоръчвам да действате самостоятелно и без адвокат.

Успех!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот marek972 » 17 Ное 2008, 21:56

"В медицинското пише тежка телесна повреда. "
такова медицинско е абсурдно ... ако съществува ...
marek972
Потребител

Мнениеот the_lord_ » 18 Ное 2008, 00:01

Според мен това не е експертиза, а или съдебномедицинско удостоверение, или някакво обикновено медицинско, в което пък от друга страна не бива да пише степента на телесната повреда. С оглед на това съм абсолютно сигурен, а и е наложително водещият разследването да назначи съдебномедицинска експертиза, която да изясни въпроса какво точно увреждане е получила твоята позната. Само доказана по този начин телесната повреда ще бъде призната от съда. :)
the_lord_
Нов потребител

Назад към Наказателно право