начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

моля за съвет

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

моля за съвет

Мнениеот milen_73 » 17 Дек 2009, 18:53

здравейте,ето и моя случай на кратко.преди година баща ми купува дърва.аз си ги извозвам до дома ми като съм на друг адрес на около13 км.в наше отсъствие влизат в двора ми 3горски и боядисват дървата.представям документа от баща ми и на лицето вписано като ползвател съставят акт,за преотстъпване.на мен за съхранение в размер от 500лв.обжалвам без адвокат като смятам че не ми е нужен но съдът решава че аз съм извършил престъпление по чл235 ал2 и връща материялите на прокуратурата. :roll: питам се всички купуват дървата си по този начин,какво съм направил и как да постъпя
milen_73
Нов потребител

Re: моля за съвет

Мнениеот milen_73 » 17 Дек 2009, 20:10

в хода на делото отхвърлях начина по който е влезено в дома ми а също така и констативния протокол е с фалшифициран кметски подпис....което надявам се има начин да бъде доказано :shock:
milen_73
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 17 Дек 2009, 20:16

:lol: мдам...
Гост.
Старши потребител

Мнениеот marek972 » 17 Дек 2009, 20:25

при фонетик е три клавиша няляво от десния "Shift "
при БДС е латинската буквата "Q"...

що е то ??

а отговорът на въпросът се съдържа в шести ред на първия Ви постинг ...
marek972
Потребител

Мнениеот milen_73 » 17 Дек 2009, 20:36

много Ви благодаря.Бяхте мн мили.Ако се чувствах виновен отдавна щях да съм с адвокат.Весели Празници :wink:
milen_73
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 17 Дек 2009, 20:48

Тези дърва за огрев не се транспортират хей така- купих аз и дадох на брат ми.
Ако имате доказателство, че са със законен произход ( тук ви е мазола) и успеете да докажете, че това са същите дърва ( няма да е трудно, има си начини, но няма и да ви е лесно- има толкова тънкости точно тук)- няма да има 235.
Съхранявате ги без документ- това е установено.

п.п. Само да вметна- малцина са разследващите, че и прокурори, а за съда не отварям дума, които са наясно с проблема.

Да се допълня, че тук всеки си защитава нечия кауза. Едни защитават органите на МВР, други, вкл. и аз, адвокатите, трети- магистратите, но темата ми идва, като поръчана- служителите по горите, за да ви съставят АУАН не е по тяхна прищявка. Явно е, че дървесината не е имала установен произход!
А, за да иде реч за санкция в порядъка на 500лв. ми е ясно и количеството. :lol:
Отиде ви и ал. 6- привилегированата...

Но! не ви е нужен адвокат- в никакъв случай. :)

Въпреки обстоятелствата- весели празници и на вас.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот milen_73 » 17 Дек 2009, 22:52

служителите по горите, за да ви съставят АУАН не е по тяхна прищявка. 8) нито за момент не съм си и помислил, че е тяхна прищявка, стига с част от присъствалите в дома ми,при съставяне на протокола, да нямах предишни търкания. Защо при този фарс не бяха конфискувани дървата със съмнителен произход? Няма ли ред установен от закона за навлизане в частна собственост??? Къде тук е ролята на органите на МВР? Къде,кога,как и защо! Малцина разследващи и не в такова количество лични интереси!До кога? :roll:
milen_73
Нов потребител

Мнениеот milen_73 » 17 Дек 2009, 23:10

Съхранявате ги без документ- това е установено.

п.п. Само да вметна- малцина са разследващите, че и прокурори, а за съда не отварям дума, които са наясно с проблема. От 10 камиона с дърва на пазара 11 ти ги продават като ти взимат парите и получаваш някакъв документ с име на лице което не само не познаваш но и никога не си чувал , къде и как ще впишат името на купувача и кога?
milen_73
Нов потребител

Мнениеот milen_73 » 17 Дек 2009, 23:17

успеете да докажете, че това са същите дърва :shock: след 1,6 г вие как бихте доказали произхода на дърва 9куб при трифамилна къща на даден адрес.Защо трябваше да чакаме 1,6 г :roll: за да доказваме произхода
milen_73
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 17 Дек 2009, 23:57

Съвсем добронамерено- за адвокат сте.
А точно такива реплики ( От 10 камиона с дърва на пазара 11 ти ги продават като ти взимат парите и получаваш някакъв документ с име на лице което не само не познаваш но и никога не си чувал , къде и как ще впишат името на купувача и кога?) слушам от поне 6 години. И сте далеч от истината- има начин да се индивидуализира, както купувачът по сделката, така и дървесината.

Знам и всички вицове и легенди, които се ширят за моите приятели- шумкарите. 8)
Гост.
Старши потребител

Мнениеот bay4o » 18 Дек 2009, 14:15

Малееееее, чл. 235 ал. 2 от НК викате, бравос, бравос! Права е колегата Поли, заплашва Ви наказание лишаване от свобода до 6 години и глоба от 1000лв. до 20 000лв., но правилно, защо Ви е адвокат, като не се чувствате виновен. То маса народ, не се чувства виновен, ама ги осъждат, кой за кражби и грабежи, кой за изнасилване или убийство. Така де, не се чувстват виновни. Чл. 235 ал. 2 всъщност препраща към ал. 1, пък то, видите ли, е на просто извършване и честно казано, не е чак толкова сложно да се докаже. Вярно е, че не са много разследващите, които знаят, ама и такива експертизи съществуват.
И не забравяйте да се веселите по празниците.
bay4o
Потребител

Мнениеот urist11 » 18 Дек 2009, 15:26

.
Аватар
urist11
Младши потребител

Мнениеот voltron » 18 Дек 2009, 15:35

Знам и всички вицове и легенди, които се ширят за моите приятели- шумкарите.

Сподели някой виц :D
Аз знам един
Глоба 500 лв. - Ама чакай малко горски, аз не ловя риба, само си къпя червея. ... Горския: - Айде сега 1000 лева, че го пускаш без бански
If you are good at something, never do it for free.
voltron
Потребител

Мнениеот Гост. » 18 Дек 2009, 16:47

Бракониер убил глиган, метнал го на гръб и тръгнал да си ходи. Не щеш ли, задава се горския.
- Какъв е тоя глиган? - попитал горския.
Ловецът погледнал към глигана и казал:
- Ах, скъпа, казах ти че след тази пластична операция никой няма да те познае…

Вицът, който си пуснал го знам, но с други участници- "събличането не е забранено"
Гост.
Старши потребител

Мнениеот nksuccess » 23 Дек 2009, 16:05

Като не се чувствате виновен, и смятате, че не ви е нужен адвокат, защо въобще питате тук за съвет по вашия проблем?
nksuccess
Потребител

Назад към Наказателно право