начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Какво следва след 78а и 216 ал.1 от НК

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Какво следва след 78а и 216 ал.1 от НК

Мнениеот nedri_69 » 27 Юни 2010, 16:51

Здравейте ,
Не знам дали съм първия но успях за една вечер да направя много глупости
-Първата е е че наруших заповедта за незабавна защита с/у дом. насилие т.т ограничение да приближавам до 100 м до съпругата ми , дома и така нататък
-Втората е че унищожих частна собственост срязах гумити на колата на любовника на жена ми
Защото любовника ме провокира "ела да видиш ,как оправям твоята благоверна" и другата причина за тези деяния бе да докажа на сина си че съпругата ме мами знам че е най голямата глупост но го направих
Мисля че си съсипах живота заради съпруга ,която системно изневерява и постъпи най безоотговорно със семейството си
И какво ми предстои вече запознах се с чл. 78а и 216 ал.1 от НК
Не съм осъждан
nedri_69
Младши потребител

Re: Какво следва след 78а и 216 ал.1 от НК

Мнениеот anette » 27 Юни 2010, 18:25

Здравейте!
Първо, не искам да Ви плаша, но от разпоредбата на чл.78а НК можете да се възползвате само при деяние по чл.216 ал.4 НК /т.нар. маловажен случай/, иначе ако сте по основния състав - не.
Това не е добре за Вас и затова ако приемете съвета ми - възстановете причинените щети /каквото и унижение да Ви струва това/.
По този начин можете да предотвратите жалба от собственика на автомобила и др.последващи неприятности.
Дано да сте извършил само горното деяние /имам предвид, напр. да не сте го заплашвали ще те убия, гръмна и т.н. други глупости.

Стискам Ви палци!
anette
Младши потребител

Re: Какво следва след 78а и 216 ал.1 от НК

Мнениеот nedri_69 » 27 Юни 2010, 19:53

Благодаря за съвета anette
Останах само с това деяние макар че честно казано исках и друго да направя!
nedri_69
Младши потребител

Назад към Наказателно право