начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Шофиране без книжка след изтичане на наказанието

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Шофиране без книжка след изтичане на наказанието

Мнениеот johhny » 04 Юли 2010, 17:48

Здравейте,
Интересува ме ако книжката ти е отнета за 6 месеца примерно и след изтичането на наказанието, ако не успееш да си вземеш книжката и те спрат полицаи в какво нарушение си - просто нямаш документи в себе си (глоба 10лв), или управляваш МПС с отнета книжка.
Поздрави
johhny
Нов потребител

Re: Шофиране без книжка след изтичане на наказанието

Мнениеот Гост. » 04 Юли 2010, 18:48

343в, ал.2 НК.

При лишаване от права за срок от 6 м. не става така лесно "взимането на СУМПС". Има един човек от чието решение съществено зависи това. Чувам от клиентите си, че малко трудничко се взимал този изпит. :roll:

п.п. Отговорът ми е хипотетичен, защото информацията е оскъдна, но смятам, че именно това ще е състава.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот johhny » 04 Юли 2010, 18:56

Малко да изясня въпроса си. Под това да не вземеш книжката си, след изтичане на наказанието, имам предвид да не отдеш до КАТ / да платиш глобата си. Та, идеята е, дали ако шофираш без книжка, след изтичането на периода, за който са ти я отнели се водиш просто без документи или все още си с отнета книжка, докато не платиш глобата си и не отидеш до КАТ да си я вземеш?
johhny
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 04 Юли 2010, 19:14

Хайде и аз да изясня нещо- без значение, че наложеното наказание сте изтърпял- когато ви провериха имахте ли СУМПС?
Май е реторичен въпроса. :)

6м. ЛП и глоба говорят за адм. наказание. Прочетете визираната по-горе норма.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот johhny » 04 Юли 2010, 19:25

Ето реда на нещата и въпроса:
1. Отнемане на книжка след шофиране в нетрезво състояние.
2. Връчване на НП с отнемане на СУ за 6 месеца и х лева глоба. При връчването ти казват, плащаш си глобата и след изтичането на наказанието си взимаш книжката от КАТ.
3. Назанието изтича на 05.07, не плащаш глобата и не взимаш СУ от КАТ
4. На 06.07 те спират полицаи.
Въпрос: В какво нарушение си? Нямаш документи или шофираш с отнето СУ? За едното глобата е 10лв, за другото от 100 до 300. Това ми е въпроса.
johhny
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 04 Юли 2010, 20:59

Като не ми харесвате предложението за 343в, ал.2- отговарям лаконично: Без документи.
Гост.
Старши потребител

Назад към Наказателно право