начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

опит за изнудване заради кола

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

опит за изнудване заради кола

Мнениеот ickooo » 17 Юли 2010, 09:40

Моля ако имате време да ми помогнете имам един проблем значи закупих кола от мои близак приятел но не направихме договор защото плащах колата късно вечер и нямаше как а на другия ден бях на работ и трябваше да се пребера за мястото каде работя.Вапросът ми е следния значи бяхме се рабрали че ако колата се развали тя струва 3200 лв аз му дадох 2500 после още 300 лв станаха 2800 лв на скоро ми се обажда един полицаи и ми казва че е пусната жалба срещо мене и трябва да отида незабавно. Полицая ми званеше секи ден по 2 пати да съм си му варнал талоните на колата защтоо са били в мене.Нямал съм право да задажам талони и да карам кола на чуждо име.Този човек преди да пусне жалба ми каза че ще ме накара да е платя троино колата и имал вразки в полицията някои голям човек после полицая отишъл в къщи и предал призовката на чичо ми и му казал бе спокоино няма страшно я се распиши и тои е расписал какво мога да направя.
Значи има и оште нещо тои е писал в жалбата че за колата съм му дал 2100 а това не е вярно после е добсал че се сетил за още 300 лв.
Аз имам фактури на стоиност 700 лв за ремонт и части които сум купил те варшат ли ми работаа ???
И какво трябва да направя за да не остана без кола и пари ??
Че тва кадето направих е голяма глупост пез договор да му дам пари нещто може ли да се направи ???

МОЛЯ ДА ПОМОГНЕТЕ
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО
ickooo
Нов потребител

Re: опит за изнудване заради кола

Мнениеот DEKAH » 17 Юли 2010, 10:26

ВЪПРОС "Какво трябва да направя?"
ОТГОВОР "Би трябвало да попитате - Какво е ТРЯБВАЛО да направя ПРЕДИ да дам пари?"

ВЪПРОС "Може ли нещо да се направи?"
ОТГОВОР "Да, може - ангажирайте си адвокат"
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот ickooo » 17 Юли 2010, 10:59

Значи жалбата е пусната на основание че имам да му давам още пари ??
Вазможно ли е това ?? Без договор ?
ickooo
Нов потребител

Мнениеот DEKAH » 17 Юли 2010, 11:08

Жалбата е пусната, защото по документи той е собственик на МПС. А ти си .. крадец.

Нямаш ли пълномощно да я управляваш - все едно си я крал.

За това докато е време отивай при него и се разбирайте като мъже. Колко пари иска, кога ще ти я прехвърли и дали са платени данъците.... Ако се притесняваш вземи адвокат със себе си. Той ще изготви и необходимите документи. Мисля, че няма да ти излезе толкова скъпо.

Ако не се разберете ще пиеш една студена водица. Нямаш никакви документи за парите. В съда можеш да доказваш даване на заем, ама то ще е едно дело - тоята дума с/у неговата. Който лъже по-добре той и печели.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот ickooo » 17 Юли 2010, 11:31

А тои може ли да пусне колаттас за обесебена ???
А ако кажа че парите сам му ги дал на заем ?
Също така то знае че колата е пална развалина и е казал на полицая че иска амортизация има ли основание да иска ?? като няма договор a яъщо така аз имам фактури за ремонт по тази кола на стоиност 700лв
??????????????????
ickooo
Нов потребител

Мнениеот svettoslav » 17 Юли 2010, 17:01

ickooo написа:А тои може ли да пусне колаттас за обесебена ???
А ако кажа че парите сам му ги дал на заем ?
Също така то знае че колата е пална развалина и е казал на полицая че иска амортизация има ли основание да иска ?? като няма договор a яъщо така аз имам фактури за ремонт по тази кола на стоиност 700лв
??????????????????

Много работи може да се направят.Това са правни въпроси.
Ако пък в жалбата си признава,че е взел пари от вас:
ickooo написа:Значи има и оште нещо тои е писал в жалбата че за колата съм му дал 2100 а това не е вярно после е добсал че се сетил за още 300 лв.
,това е добре.
Имате в случая много права.За да ги упражните трябва първо да се срещнете с адвоката.Може и да не връщате колата,докато той не Ви върне парите(за да е ясно това,трябва да се изяснят отношенията между вас-какво точно сте се разбрали и каква е характеристиката на всичко това-преддоговорни отношения ли са има ли все пак някакъв договор,какво ще се разваля евентуално и т.н.).Полицията не може да посегне върху нея,тъй като това са гражданскоправни отношения.За не Ви притеснява никой обаче и за да знаете точно какво да му кажете,без да се страхувате от наказателна отговорност за обсебване,се нуждаете спешно от адвокатска помощ.На своя глава и до обсебване може да се стигне,дори и да си дал пари наистина.
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот ickooo » 17 Юли 2010, 22:05

Искам да ви благодаря и да попитам дали ми варшат работа фактури които взех когато правих ремонт на тази кола ?? И дали полицая може да ме призовава по телефона както тои напраи после беше дал призовка на чичо без да каже за какво излагал го е и този същия полицаи ми званеше по 6 пати на ден да си карам талоните че сам даржал чужда собственос.А призовки не се ли дават само на маика , баща , сестра ???
ickooo
Нов потребител

Мнениеот capt_dreyfus » 18 Юли 2010, 00:07

ickooo написа:дали ми варшат работа фактури които взех когато правих ремонт на тази кола ??

Зависи за какво. Ако ще водиш гражданско дело за намаляване на цената на която си "купил" колата - да. Ако ще се защитаваш по обвинение в обсебване - не.

ickooo написа:И дали полицая може да ме призовава по телефона

Да.

ickooo написа:после беше дал призовка на чичо без да каже за какво

В призовката си пише.

ickooo написа:този същия полицаи ми званеше по 6 пати на ден да си карам талоните че сам даржал чужда собственос

Вие ДЪРЖИТЕ чужда "собственос". Срещу Вас има жалба за обсебване.

ickooo написа:А призовки не се ли дават само на маика , баща , сестра ???

Не.
capt_dreyfus
Младши потребител

Мнениеот nikoafg » 19 Юли 2010, 13:22

Добър ден,ако може и аз да ви дам един съвет в които няма нищо лично.Като за начало пробваите да се разберете като хора,както ви посъветваха другите съфорумци по-нагоре в темата,защото има и нещо друго което го спестявате.Защо човек ще се оплаква в полицията?Май е имало някакъв срок които е пропуснат :idea: дали е така не знам .А колкото и да звучи кофти ''Око гледало-око плакало ' .Трябвало е да отидете първо на сервиз,да разберете колко ще струва ремонта и след това да се спазарите.Защото за тази цена която сте се договорили явно ви е устроивало съотношението цена-качество,но вие си знаете най-добре.
nikoafg
Младши потребител

Назад към Наказателно право