начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Кръвна проба за алкохол

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Кръвна проба за алкохол

Мнениеот babi4ka » 04 Мар 2011, 08:24

Предварително благодаря на тези, които ще си направят труда да ми отговорят в този празничен ден! Случаят е такъв: Таксиметров шофьор излиза около 18 ч. да работи и го спират от ДАИ, ведно с КАТ и му искат алкохолна проба, като отчитат резултат 0,70. Той иска кръвна проба и го изпращат за такава. Вземат му кръв и го изпращат по живо по здраво в къщи, като му казват, че резултата ще бъде изпратен служебно. Е, да, на другия ден полицая в КАТ пред него се обажда по телефона и му казват 0,66. Издържана ли е тази процедура правно, и може ли тя да бъде протестирана законно при връчването на наказателното постановление, защото тридневния срок от датата на съставянето на акта вече е изтекъл? Моля да ме извините за допуснатите грешки, но нямам много правни познания.
babi4ka
Младши потребител

Re: Кръвна проба за алкохол

Мнениеот nikiboy » 04 Мар 2011, 09:25

НП може да се обжалва в срока след връчването му, но ви трябва адвокат, защото сам при тази информация и непознаване на законите няма да излезе нищо. Само не разбрах какво е правил още на другия ден в КАТ, писал ли е възражение по акта и т.н.
Лошото е, че и с адвокат при тази ситуация трудно би излязло нещо.
А още по-лошото е, че не отричате че водача на таксиметровия автомобил е употребил алкохол и е тръгнал да вози хора. Ето затова на жена ми и детето ми им е забранено да стъпват в такси дори и денем.
Лишаването ли го притеснява?
nikiboy
Потребител

Re: Кръвна проба за алкохол

Мнениеот sava » 04 Мар 2011, 10:42

Тридневен е срока за възражения по така съставения АУАН, по които АНО е длъжен да се произнесе дали ги приема или не без да се мотивира.Второ 7 дневен е срока за обжалване на НП чрез АНО до съответния районен съд.Трето когато се дава кръвна проба се съставя протокол на който се подписват всички, а после се представя заключението от СМЕ. Е , на печелившия честито все пак ще се размине с глоба и и лишаване от СУМПС за най малко 6 месеца, ако реши все пак да го жали , щото АНО ще му отвинти главата от движениет
sava
Потребител

Назад към Наказателно право