начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Няколко въпроса относно измама

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Няколко въпроса относно измама

Мнениеот 4efo0o » 10 Мар 2011, 22:29

Здравейте, наскоро ми се случи следното нещо ... започнах работа в една "фирма" ( няма да и споменавам името за сега ), наскоро обаче разбрах, че фирмата изобщо не е фирма, а сдружение с нестопанска цел, ( ходих до НАП и проверих ) въпросното сдружение, се представя за фирма и противоречи на законите или поне според мен ( открило е верига магазини ), също така не внася осигоровки в НАП и не е плащала трудови възнаграждения на персонала ( в това число и на мен ) ... Същото сдружение ми задържа вещ без мое позволение ( искам да си взема компютъра, а те не ми го дават имам документи, че въпросния компютър е мой ) Въпросите са ми следните :
1-во Има ли значение дали ще уведомя на първо време прокуратурата или НАП или няма значение последователността на уведомение. Също така наказуемо ли е, че въпросното дружество не се е пререгистрирало на предприятие позволяващо му да извършащо тази дейност и каква е присъдата ? ( защото определено съм решил да си отстоявам правата и ако ми се направи въпросната госпожа на луда да я съдя )
2-ро Как мога аз да си получа вещ ... както казах имам документи доказващи, че вещта ( компютъра ) е моя собственост

Извинявам се на екипа отговарящ за форума, ако съм объркал раздела и се надявам темата ми да не бъде изтрита/заключена.
4efo0o
Нов потребител

Re: Няколко въпроса относно измама

Мнениеот TheOldMan » 11 Мар 2011, 22:23

Много неща не доизказвате...
как ще има "верига магазини", като не е търговско дружество? Нали трябва да има касов апарат най-малкото?
За компютъра - аз не виждам пречка просто да си го нарамите и да си тръгнете. Или и тук има нещо недоизказано...
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Назад към Наказателно право