начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

Плащане на кръвнина

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Плащане на кръвнина

Мнениеот kolev1964 » 14 Апр 2013, 13:44

Здравейте!През 2000 година претърпях ПТП и след 11 годишни следствия и дела бях признат за СЪВИНОВЕН като съдът ми присъди да заплатя имущественни и неимуществени вреди за около 75.000 лева както и 4 годишна условна присъда и отнемане свидетелството за управление на МПС за срок от 3 години тъй като водача на другото МПС почина в следствие на катастрофата!Въпросът ми е кой трябва да плати тези пари при положение,че за моя автомобил имах застраховка-Гражданска отговорност,а ищците които предявиха исковете нямаха застраховка-Гражданска отговорност.Имам наложени банкови запори,нямам недвижимо и движимо имущество.Отнето ми е и свидетелството за управление и немога да погасявам наложените ми искове!Моля за вашия правен съвет!Мисля че застрахователният вонд трябва да заплати щетите!Благодаря Ви предварително!
kolev1964
Нов потребител

Re: Плащане на кръвнина

Мнениеот kulova » 14 Апр 2013, 16:54

Застрахователят участвал ли е в процеса? Ако е участвал гражданският ищец е трябвало да предяви претенцията си директно към него и то до размера на застрахователната сума, която е определена във Вашия застрахователен договор!
kulova
Потребител

Re: Плащане на кръвнина

Мнениеот votpuska » 14 Апр 2013, 17:07

Затова като стане нещо такова опразваш всичките си сметки при първа възможност..
Юризмът не е лъжица за всяка уста!
votpuska
Потребител

Назад към Наказателно право