начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

измама от адвокат

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

измама от адвокат

Мнениеот embohem » 28 Май 2013, 13:04

Здравейте,имам следният казус.Живея в с.Равда,Бургаско имам да взимам пари от една жена от гр.Ловеч за което имам Записна заповед от нея, в която бе упомената крайна дата Юни 2012 г., същата се покри и не можах да я открия повече.Чрез моя позната от гр. Ловеч се свързах с адвокат за да си потърся правата.Връзката с него бе само по телефон, преведох му пари за хонорар и той каза, че ще заведе иск.Последно Ноември 2012 се чухме с адвоката и каза, че чакаме изпълнителен лист.От тогава адвоката не отговаря на телефона си, моята позната ходи няколко пъти до кантората му , но не може да го открие.
Дайте съвет как да постъпя, нито от адвоката мога да си върна парите нито от моята длъжница.
embohem
Нов потребител

Re: измама от адвокат

Мнениеот bludniq_sin » 28 Май 2013, 13:05

Тая тема що ми е позната. Нямаше ли я тук преди 2-3 дни?
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител

Re: измама от адвокат

Мнениеот bird_of_paradise » 29 Май 2013, 09:03

embohem написа:Здравейте,имам следният казус.Живея в с.Равда,Бургаско имам да взимам пари от една жена от гр.Ловеч за което имам Записна заповед от нея, в която бе упомената крайна дата Юни 2012 г., същата се покри и не можах да я открия повече.Чрез моя позната от гр. Ловеч се свързах с адвокат за да си потърся правата.Връзката с него бе само по телефон, преведох му пари за хонорар и той каза, че ще заведе иск.Последно Ноември 2012 се чухме с адвоката и каза, че чакаме изпълнителен лист.От тогава адвоката не отговаря на телефона си, моята позната ходи няколко пъти до кантората му , но не може да го открие.
Дайте съвет как да постъпя, нито от адвоката мога да си върна парите нито от моята длъжница.

Кофти е, когато адвокат те подведе, два пъти по-кофти е когато клиент опитва да те цака ( само така си мислят, за протокола :lol: ). Това принципно, по същество- в Ловеч, чувам, че нещата са малко по-различни, но въпреки това доколкото знам правят справка по телефон. Удари една шайба и питай в деловодството дали има депозирано заявление от твое име( три имена и ЕГН са достатъчни, ако отсреща са любезни)- така ще знаеш кой крив, кой прав. Не ми е ясно как стои въпроса с упълномощаването, респективно под каква форма предоставихте този ЗЗ ( това последното има отношение към правилното питане- делото е по чл. 410 или чл. 417 ГПК)
Ако отговорът е отрицателен ( няма такова заявление)- отиваме в друга права: какво основание посочи в превода на сумата? Щото, може да си платил за всичко друго, но не и за проц. представителство по дело...
Хубавото е, че не сте платил на ръка- останалото е поправимо, но въпреки това имате проблем и със сроковете по ЗЗ, та- настоятелно търсете колегата, комуто сте платил, ако не- ангажирайте друг, да поправи случката.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Назад към Наказателно право