начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

Обжалване условна присъда

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Обжалване условна присъда

Мнениеот chippen » 18 Юни 2013, 11:58

Здравейте бях писах скоро по темата относно поръчка на телефон с чужда карта , в момента съм осъден условно 6 месеца с 3 год изпитателен срок. Интересува ме може ли в най кратък срок да се обжалва тази присъда , интересува ме при положение , че се признавам за виновен (колкото и да не съм) по бързо производство трябва да ми се свали най малката присъда а именно ГЛОБА ме осъждат условно , поне така като говорих с адвокат и той ми го каза това , че ако се призная за виновен по бързо производство трябва да свалят нещата с 1 единица образно казано надоло от УСЛОВНО на ГЛОБА но това така и не се случи в крайна сметка , не съм осъждан никога досега , завършвам висшо след 1 месец , 3 год. условно просто ми спира всички сметки и ме връща в първи клас , след това и да не може нещо по леко така и не разбрах като си извадя за съдимост удостоверение ще пише реабилитиран или неосъждан в него , и ще мога ли да започна работа в държавна структура от сорта на Община или областна администрация
Аватар
chippen
Младши потребител

Re: Обжалване условна присъда

Мнениеот chippen » 19 Юни 2013, 18:13

мерси
Аватар
chippen
Младши потребител

Мнениеот kremen » 21 Юни 2013, 10:45

Не разбрах на кого каза "мерси", но аз ще посмея да ти дам съвет. На първо място - да, можеш да обжалваш присъдата в срок от 14 дни от деня, в който си я чул от съдията. На второ - щом си се съветвал с адвокат, то обърни се отново към него и го наеми да ти съдейства... И трето - не си мисли, че "глоба" - та не е осъждане. Ако не е административно наказване, то и от нея няма да се отървеш преди да изтекат три години. След това в свидетелството ти за съдимост ще пише "неосъждан". Успех.
kremen
Младши потребител

Мнениеот chippen » 21 Юни 2013, 17:43

Имаше един човек който беше ми написал нещо но сега го виждам че е изтрито , та за него ставаше въпрос. Сега по темата , преди дни подписах че съм съгласен , няма как да се докаже примерно повторна експертиза да се поиска предвид това че предишния път са намерили всичко в лаптопа ми , и да се докаже че е друг човек чрез моя лаптоп . Подписах за 3 год. условно кофтито е че сега завърших бакалавър преди 2 дни, и ще започна магистър, поне една година да уча и без това едва ли ще си намеря работа . След това 2 год. какво ще правя незнам , доколкото говорихме с прокурора ми обесни че мога и да почна работа като съм условно , зависи от човека който ме наема , каза че може да ме вземат дори в общината ако човека от който зависи реши да те наеме .... Адвоката ме посъветва да избера условно 6 условно с 3 год изпитателен пред пробацията , Мислите ли че това е по добре ?
Аватар
chippen
Младши потребител

Назад към Наказателно право