начало

Все така няма кандидати за председател на ВАС Все така няма кандидати за председател на ВАС

Свкращение след едномесечен трудов договор

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Свкращение след едномесечен трудов договор

Мнениеот nadyadan » 11 Фев 2014, 14:04

Здравейте,

Исках да попитам ако съм назначена на трудов договор (без изпитателен срок), но ме съкратят след 1 месец, ще получавам ли обезщетение в размер на 60% при положение, че съм била 2 години в предишната ми работа и няма прекъсване на трудовия стаж. Ако е така тези 60% ще се изчисляват на базата на сегашната и предишната заплата ?

Благодаря
nadyadan
Младши потребител

Re: Свкращение след едномесечен трудов договор

Мнениеот iliana88 » 11 Фев 2014, 20:41

Срока на обезщетението за безработица, както и неговият размер зависят от основанието за прекратяване на трудовото правоотношение.
iliana88
Младши потребител

Re: Свкращение след едномесечен трудов договор

Мнениеот nadyadan » 12 Фев 2014, 15:19

Здравейте,
Ако прекратяването е съкращение поради намаляване на работния обем. Закриват щата. Въпросът ми е мога ли след съкращение след едномесечен договор да отида на борсата?
nadyadan
Младши потребител

Назад към Трудово право