начало

Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски

Може ли работодателя да ме съкрати?

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Може ли работодателя да ме съкрати?

Мнениеот hepbaka » 14 Авг 2017, 15:30

Здравейте,

Имам следният въпрос, с чийто отговор сам не мога да се справя на база търсене в кодекса на труда. Вероятно не търся правилно, но моля ви не се сърдете - далеч съм от правовите среди.

Казуса е следният. Получих препоръка от доктор, за промяна на работата и бита, на база изследвания които ми бяха направени. Доктора препоръча работно време което е различно от сегашното ми. Фирмата в която работя покрива различни часови пояси и често ми се налага да работя по нощите съобразявайки се с колеги.
Само че препоръката на докторите е да НЕ работя по нощите, което те сметнаха за главен причинител на здравословните ми проблеми.

Може ли работодателя да иска да ми прекрати трудовото правоотношение на база на това, че искам/моля за такава промяна ? Препоръката не е ТЕЛК.
Във фирмата има много сходни позиции с различно работно време, както и с такова вписващо се в препоръката.
Трудовата характеристика е много сходна, ако не и еднаква.

Благодаря ви предварително.
hepbaka
Нов потребител

Re: Може ли работодателя да ме съкрати?

Мнениеот katerinakuch » 21 Авг 2017, 15:33

Не мисля. Поговорете с него и съм сигурна, че ще постигнете компромисен вариант и за двете страни.
katerinakuch
Активен потребител

Назад към Трудово право