начало

Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски Внезапно почина окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски

Нарушаване на клауза от трудов договор.

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Нарушаване на клауза от трудов договор.

Мнениеот slujitel134 » 15 Дек 2017, 16:18

Добър ден. Работодателят ми нарушава клауза от трудовия ми договор свързана с ремонт на електрически машини. В трудовият ми договор е изрично забранено да отварям и ремонтирам всякакъв вид машини в обекта в който работя, но когато откажа да върша тази част работата ми се намеква, че мога да стана излишен. Мога ли да изисквам обезщетение от работодателя си за това и как трябва да процедирам?
slujitel134
Нов потребител

Re: Нарушаване на клауза от трудов договор.

Мнениеот kociboss » 15 Дек 2017, 22:20

Редовна практика да се натоварва човек с нещо допълнително... принципно в трудовия договор тези неща не ги пише а по - скоро в длъжностната характеристика. Сигурен ли сте че не говорите за ДХ? И все пак по същество..
ако смятате че е точно и ясно описано това нещо и имате подпис на работодателя ви, можете писмено да заявите пред него че няма да изпълнявате това нареждане защото противоречи с подписания договор. Поискайте си входящ номер. Така или иначе работодателя винаги може да намери за какво да ви махне. Ако ви е вдигнал мерника - по-добре сменете работата.
kociboss
Младши потребител

Назад към Трудово право