начало

Все така няма кандидати за председател на ВАС Все така няма кандидати за председател на ВАС

Съвет за молба,ИТ или адвокат

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Съвет за молба,ИТ или адвокат

Мнениеот draggo » 03 Апр 2014, 07:03

Здравейте!
Темата ми е копи-пейст от друг форум,просто се нуждая от повече мнения и насоки.

Здравейте!Имам нужда от насока за разрешаването на следния проблем:

Работя като шофьор към едно предприятие,диабетик съм с 80% намалена трудоспособност,решението на ТЕЛК ми разрешава да работя като шофьор.
Според структурата на предприятието,към подгрупата в която съм има още две длъжности - разносвач на храна и домашен помощник.
Преди известно време с промяна в длъжностните ни характеристики ни принудиха да изпълняваме дейността на другите длъжности - шофьорът на разносвача,а разносвачът на помощника.
Натоварването на шофьорите нарастна с около 60%,а назначен домашен помощник не съм виждал,което не означава ,че няма.
Никъде няма писменно нареждане за гореописаното,освен в длъжностните характеристики,няма увеличение на възнаграждението въпреки допълнителното натоварване и всеки опит за негодувание е последван от заплаха за уволнение.
Тъй като изпълнението на работата на разносвача на храна ми създава трудности се опитах да си"върна" разносвача по каналния ред - говорих с прекия ми ръководител,а след това и с зам.директора отговарящ за нашия ресор.
Навсякъде удрях на камък,всеки ме препращаше към по-висшестоящия,като при опитите си да се срещна с директора на предприятието достъп ми беше отказван под различни предлози.
Общо взето коментарът им беше - Като не ти изнася - напускай!
Междувременно,здравословното ми състояние се влоши,наложи се 2 пъти да вляза в болница за да ме"позакърпят".
Та въпросът ми е да пусна ли молба до директора с обратна разписка,да се допитам до Инспекция по труда или да се консултирам с адвокат?
Благодаря предварително и се извинявам за дългия пост!
draggo
Нов потребител

Назад към Трудово право