начало

„Бял заек“ атакувал ВАС след човешка грешка „Бял заек“ атакувал ВАС след човешка грешка

Прехвъляне на ЕТ по чл. 15 от ТЗ

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Прехвъляне на ЕТ по чл. 15 от ТЗ

Мнениеот tatyanang » 05 Авг 2015, 20:05

Здравейте,
имам няколко въпроса надявам се да ми помогнете:)
Искам да прехвърля ЕТ което е регистрирано на мое име искам да го прехвърля въз основа на чл. 15 от ТЗ на моя брат. До колкото се запознах с обстановката трябва да имаме нот. заверен договор . Следващата стъпка е да подам до НАП уведомление по чл. 77 седем дни преди вписването в търговския регистър на даденото обстоятелство, въз основа на това уведомление и подаденото заявление в търговски регистър следва аз да бъда отписана като собственик и да не фигурирам в търговския регистър.
Ето и въпросите които ме тревожат :
Първо Ет развива търговска дейност малко магазинче за хранителни стоки но сме регистрирани по ДДС и продаваме алкохол и цигари- Дали ще се налага да подава ме до митницата нови документи и да ни се издава ново удостоверение за да можем да продава ме алкохол и цигари?
Същия ми е въпроса относно и ХЕИ дали ще трябва отново да минават и да издават ново разрешително въпреки, че фирмата и предприятието е едно ,сменя се само собственика?
Втория ми въпрос е удостоверението което НАП трябва да ми издадът въз основа на заявлението ми по чл. 77 в какъв срок горе долу се издава и служебно ли се предоставя или аз с вписването в търговския трябва да го имам като реквизит към документите си като отида в търговския регистър? Също така при вписването в търговския регистър и двамата ли физически трябва да сме там и той какво заявление трябва да подаде?Аз до колкото знам трябва да подам заявление В 1 -
Много ще Ви бъда благодарна ако може да ми отговорите на въпросите възможно най- скоро
И последен въпрос брат ми не търговец по смисъла на закона - това пречка ли е да стане собственик на ЕТ и трябвали да подава някакви др. документи и да се регистрира някъде
tatyanang
Нов потребител

Назад към Търговско право