начало

Съдия Магдалена Лазарова беше назначена за зам. главен прокурор Съдия Магдалена Лазарова беше назначена за зам. главен прокурор

fakticheska greshka

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

fakticheska greshka

Мнениеот deyana » 26 Май 2004, 15:12

W reshenie ot sada ima naprawena fakticheska greshka - imeto na sobstwenika e napisano greshno. Podadoh molba za poprawka, obache ne iskat da mi ia poprawiat, bez da se plati dopalnitelna taksa za promiana na imeto. Grehskata e po tiahna wina. Kam kogo triabwa da se obyrna w sada, za da se iziasni waprosa?
Blagodaria predwaritelno!
deyana
Нов потребител

Re: fakticheska greshka

Мнениеот лунатик » 26 Май 2004, 17:27

Решението на съда по фирмено ли е?
лунатик

Мнениеот GD » 27 Май 2004, 10:23

da, reshenieto e po firmeno delo. Zayawlenieto e podadeno s prawilno ime na sobstwenika na ET. Po niakakwa prichina w bazata danni na programata, s koyato rabotiat w sada e sgresheno imeto i sega ne iskat da go koregirat.
GD

Мнениеот deyana » 27 Май 2004, 10:29

da, reshenieto e po firmeno delo. Zayawlenieto e podadeno s prawilno ime na sobstwenika na ET. Po niakakwa prichina w bazata danni na programata, s koyato rabotiat w sada e sgresheno imeto i sega ne iskat da go koregirat.
deyana
Нов потребител

Мнениеот лунатик » 27 Май 2004, 11:32

Подайте жалба до председателя на окръжния съд. Ако не реагира, пишете и до инспектората на министерството на правосъдието (а и до прокуратурата). Съдилищата са длъжни да си оправят грешките сами, а не само по ваше искане. (чл.499 ГПК, по аналагия с чл.192 ал.2 ГПК)
Ако не ви се занимава, платете си ДТ за вписване на "промяна" с истинското име.
Боже, какви дивотии има по тоя свят. За кой ОС става дума?
лунатик

Мнениеот shekito » 27 Май 2004, 22:01

Bati Goiko
shekito

Мнениеот deyana » 28 Май 2004, 11:29

Благодаря за отговора!
Не че ми се занимава, таксата наистина е малка, но "капка по капка - вир става", този номер го играят масово, защото не искат да признаят, че грешката е тяхна, пък и защо да не вкарат някой лев в сметката на съда??!!
Една моя приятелка си смени собственото име като се омъжи. Смени си после името на фирмата (тя е ЕТ) като в заявлението и беше написано от новото и име. Никъде не се води ново обстоятелство смяната на собственото име (то е извън кавичките в името на фирмата), но въпреки това я караха да си плати такса, за да и го оправят в базата данни. Тогава говорихме с председателя на съда и той каза, че няма нужда, защото базата данни няма нищо общо и деловодителките са длъжни да следят вярно ли е съдържанието на решенията, които издават.
И ето сега - пак подобен проблем. Те искат да ни писне и да си плащаме като попове каквото кажат. Затуй сме на това дередже!
deyana
Нов потребител

Мнениеот donna » 28 Май 2004, 11:34

нямяла съм проблем с яфг по фирмено дело , но ми се е случвала такаво по граждански дела , пиша си молбата за поправка на яфг , но не съм плащала нищо до сега , съда призовава страните ,дава ход , поправяме грешката и всички сме доволни
де ги тия съдилища дето искат пари за грешка допусната от тях
donna
Старши потребител

Мнениеот Goro ivanov » 28 Май 2004, 17:01

Moga li da te pomolia donna, razbira se ako ne predstavliav trudnost za teb i ako e po silite ti, da mi pratish primerna molba za popravka na Javan fakticheska greshka. Blagodaria predvaritelno za slamkata
Goro ivanov

Мнениеот donna » 28 Май 2004, 17:34

пощата ми не работи нещо пускам я тук

ето ти една ,само че при нея бяха объркани някакви суми по договора

До районен съд –гр……..

М О Л Б А

От …………..

по д.№ …..на ……. районен съд

основание: чл.192 ал.2 от ГПК

Уважаема Г-жо Съдия ,
В решението по д.№ ……… Р.С. е допусната явна фактическа грешка посочена е общата сума от …… лв съставляваща неизплатена наемна цена и наказателна лихва по т.... от договора от …….. в едно със законната лихва считано от ……..г .
Горната сума не е разграничена по отделно на главница и лихви, а именно ….. лв главница и …… лв лихви .
Моля да ни призовете на съд и след като се убедите в истинноста на твърденията ни да постановите решение за поправка на решението по д.№….. на …..РС в частта му относно разграничаване на сумата от ….. лв съставляваща неизплатен наем и наказателна лихва по т.7 от договора от …….. на главница в размер на ……… лв и лихва в размер на …….. лв.

Прилагам препис от молбата за ответника

С Уважение:
donna
Старши потребител

Мнениеот georgi nenkov » 03 Яну 2005, 22:54

iskam da otkria firma ,kakvi dokumenti sa mi nujni?ot kade moga da polu4a po podrobna informacia?
georgi nenkov

Мнениеот миа » 04 Яну 2005, 18:59

А аз искам някой да ми обясни как се слагат плочки и ако може да не ми взима никакви пари. Хайде стига с тези номера!
миа

Мнениеот aneliatakova » 06 Яну 2005, 19:18

След като по време на делото не сте разбили сумата на главница и лихва, каква поправка на явна фактическа грешка искате.
aneliatakova
Нов потребител

Мнениеот донна2 » 06 Яну 2005, 19:43

драга"по време на делото " сигурно сумата е разбита на главница и лихви ,по простата причина че за главницата 100% има фактура , а лихвата ти я изчислява ВЛ .По голяма простотия от израза " по време на делото " не бях срещала .
Вие въобще наюсно ли сте с някои основни неща ............примерно как се формира цената на иска .
Вие някой пишман юрист ли сте или някой счетоводител които си няма на идея от искова молба .
донна2

Мнениеот донна2 » 06 Яну 2005, 19:45

между другото решението за поправка на ЯФГ отдавна е влязло в сила
донна2

Назад към Търговско право