начало

Съдът отказа да върне на прокуратурата делото срещу Кирил Петков за ареста на Борисов Съдът отказа да върне на прокуратурата делото срещу Кирил Петков за ареста на Борисов

Законни ли са онлайн залаганията в България?

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Законни ли са онлайн залаганията в България?

Мнениеот djaba » 25 Сеп 2004, 23:32

Интересува ме законово как е уреден въпроса. Извинете за лаишкия език, но мисля, че питам ясно: законно или незаконно е да се залага онлайн в България на спортни събития например?
djaba

Re: Законни ли са онлайн залаганията в България?

Мнениеот barabar » 26 Сеп 2004, 00:36

Понастоящем ЗХ не съдържа специфични разпоредби относно хазартните игри онлайн, следователно общите разпоредби следва да може да се приложат. През януари НС разглеждаха предложения за промени в закона касаещи специално онлайн залаганията, но не мисля, че нещо са приели досега. Ако някой има друга информация ще се радвам да я чуя.
barabar
Младши потребител

Мнениеот belagio » 01 Окт 2004, 18:16

Ами сайт като Sportingbet.com съществува преведен на български, предполагам че те са направили необходимите проверки относно законноста му преди да се предложат на БГ пазара
belagio

Мнениеот младежа » 04 Окт 2004, 12:24

Естествено е ,че не са законни - щом не е издаден лиценз от Комисията по хазарта. Начина и методиката на залагане се упоменава в лиценза.
младежа

Назад към Търговско право