poli_g написа:...
Аз само да попитам, глупостта грях ли е?
|
|
poli_g написа:...
emilgrigorov написа:sisi19 написа:... като страна по сделката ... фигурира в един такъв договор, то тогава ще има и своята отговорност, както и ще стане видно размера на комисионната описана под номера на издадената фактура (примерно)...
Миличко, това си е форма на договор. А необявените обороти са предмет на едни други кодекси.
Между другото са ме учили, че всяка гаранция струва, в зависимост от степента на отговорност - повече или по-малко.
Ми, поемай гаранции в рамите на договора си, щом ти стиска. Какво те бърка. И излизаш с едни гърди напред пред конкуренцията.
Имаш ли възможност, с думи прости, да ме изведеш от мъглявината на тази поредна глупотевина, наричана още Закон за брокерите. Като какво точно, с думички.
poli_g написа:Горното е дискриминационно, и както вече уточних, с цел ограничаване на конкуренцията.
Сегашните работещи в АНИ нито са подлагани на такива критерии при започване на работа, нито пък са били изпитвани, респективно не са завършили курс, който да им дава правата, които упражняват. Но си работят, а както стана ясно (позовавайки се на стара латинска сентенция, първият по време - първи по право), претендират повече права. Както и да ги разглеждам АНИ- все са търговци по ТЗ.
Праг на възнаграждението за агенти, но не и такъв за АНИ
Диплом за завършен, не какво да е, а именно курс( га, че ли сега не организират такива, което не е никаква индикация за нищо, още по-малко за професионализъм / и аз имам такова удостоверение-някъде се търкаля/).
Възрастови ограничения, съществуващи и по действащ КТ...
Радвайте се, че предлагате услуга, която не е нормативно регламентирана, че да се не окаже наложително да затворите кепенци следващите две години.
Пазарът има механизми сам да регулира недоразуменията. Ако трябва парафраза, то нека е от стих на Фотев: " Mорето само живите обича,. а мъртвите изхвърля на брега..".
poli_g написа:
Оказа се, че ИКАР е ..."несъвършен"( цитирам отговор на съдия по вписванията - за собственик бе посочено ЮЛ, което няма общо със собствеността, но системата била такава... не подлежи на корекция), а според мен, и не само ( камарата на нотариусите от години алармират за този проблем), пълен с грешки и непълноти, респективно не отразява вярно собствеността.
Горното е проблем на държавата и страните по сделката, не на АНИ ( те си имат други грехове).
poli_g написа:Горното е дискриминационно, и както вече уточних, с цел ограничаване на конкуренцията.
....
Пазарът има механизми сам да регулира недоразуменията. Ако трябва парафраза, то нека е от стих на Фотев: " Mорето само живите обича,. а мъртвите изхвърля на брега..".
n_ikito написа:п.п. Следващите 'търсещи' закон ще са вещите лица, оценители....
n_ikito написа:ИКАР е абсолютно незаконен и неотговарящ на действащата нормативна база
"Вярваме, че трябва да представляваме и получаваме възнаграждение само от едната страна в сделката"
в частта Имотен регистър - модул „Собственост и собственици", услугата „Отдалечен достъп", по отношение на петте вида справки по: партида, физическо лице, юридическо лице, документ и имот, които Агенция по вписванията предоставя, работи в пълна функционалност.
poli_g написа:За Сиси- погледни този сайт ( попадна ми наскоро) http://varnatrend.bg/ Ясни цени, предварително определени условия, публично оповестени- без изненади в това отношение. И това, което мен лично впечатли:"Вярваме, че трябва да представляваме и получаваме възнаграждение само от едната страна в сделката"
Назад към Обсъждане на законопроекти
|
|
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 16 госта