- Дата и час: 21 Ное 2024, 21:42 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Законът за ДАНС
|
|
74 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
ДАНС ли? Ами, сещам се само за една крилата мисъл "Във всяка държава си има мафия, единствено у нас мафията си има държава" Визирам структурата, а не физическите служители. Който ме е разбрал - разбрал.
...полицай, наистина е призвание...
- policai
- Потребител
Re: Закона за Държавната агенция за национална сигурност ?
БНД предлага временна комисия за изясняване на дейността на тайните служби
... „Заплахата за демократичния процес съществува за много категории български граждани – народни представители, представители на българския бизнес и българските медии. Това е кръгът на лицата, които излизайки като имена и действия чрез СРС и на които ползвайки по неправомерен начин разпечатки от телефонни разговори, се създава зависимост, която ни връща много назад в миналото. Минало, за което всички български граждани се надяват отдавна да е преодоляно”, категоричен бе Свиранов. ...
26.09.2008 г.
http://news.bpost.bg/story-read-17755.php
- kostadin.iordanov
- Потребител
Не без известна гордост, нашият модератор се похвали, че е разрешил "проблема" с мен:
Темата, която ми отвори и кръсти този щедър колега-модератор-кръстник е тук viewtopic.php?f=2&t=33104
Жалкото е, че няма кой да разреши по същия ефикасен начин и проблема с ченгетата-мафиоти в България, които сега окупираха и ДАНС. Виждам, че и след убийството на Ахмед Емин (не казвам, че той е света вода ненапита) от същите тези спец.служби http://www.novinar.net/?act=news&act1=d ... c3Nzs2Mw==
пак никой тук сред юристите не се чувства засегнат и не реагира, макар да е нормално да не знае кое точно как е станало и защо. А то редът в държавата могат да го направят само те - юристите. И те са както винаги "пас". Така, че не виждам смисъл повече и аз да пиша по темата, а и изобщо по форумите в Лекс. С изключение може би по една последна тема.
ykovachev написа:Аз на Керелов таязи възможност съм я дал, колега Вижте при законопроектите темата "Керелов ден по ден за ДАНС". Проблемът в случая е, че той поставя въпроси, обаче няма кой да даде отговори - в смисъл, някой, който може эда промени нещата към по-добро...
Темата, която ми отвори и кръсти този щедър колега-модератор-кръстник е тук viewtopic.php?f=2&t=33104
Жалкото е, че няма кой да разреши по същия ефикасен начин и проблема с ченгетата-мафиоти в България, които сега окупираха и ДАНС. Виждам, че и след убийството на Ахмед Емин (не казвам, че той е света вода ненапита) от същите тези спец.служби http://www.novinar.net/?act=news&act1=d ... c3Nzs2Mw==
пак никой тук сред юристите не се чувства засегнат и не реагира, макар да е нормално да не знае кое точно как е станало и защо. А то редът в държавата могат да го направят само те - юристите. И те са както винаги "пас". Така, че не виждам смисъл повече и аз да пиша по темата, а и изобщо по форумите в Лекс. С изключение може би по една последна тема.
- GeorgiKERELOV
- Активен потребител
Да колега за съжаление си прав. Липсва конструктивна дискусия по стандарт , проблем, анализ , решение.
Аз съм истински щатлив, когато се изложи аргументирано мнение, противно на моето, така се обогатявам. И така човещ научава нещо важно, и подготвя контрааргументи, когато с тази теза се дискутира в публичното пространство.
Хленченията и общи "свободистки" изказвания в стила папагал без човка, са най малкото неадекватни.
Това е за съжаление и "визията" на много представители на НПО и малки партии, преди време на среща (по тяхно искане в ФПБ) в стегнат тон, изложих ,стандарта за работа и поканих ако искат нещо съвместно, да бъдат така добри в своите сфери да изложат, проблема, аназиз на проблема и проект за решение на проблема(включително и законодателни изменения), в противен случай , популистки изказвания, и искания , тип лешояди, нямат място на масата.
Дадох 7 дневен срок, много от представителите, казваха ама не сме готови, трябва ни повече време, добре 1 месец. Това е . Някои от тях се разкараха, за щастие, във всяка една битка трябват лъвове е не лешояди, които чакат на готово да им се сервиза обяда(кокала).
Не може да се хленчи и да се иска промяна, без да сте наясно с проблема, анализ на причините за възникване на проблема и без да имате решение на проблема по сектори.
Това е минималния стандарт, максималния е какво е направено за да се наложи визията за решение(административни, съдебни, дипломатически и медийни офанзиви), кой е противника и кой е съюзника,
Това е .
Аз съм истински щатлив, когато се изложи аргументирано мнение, противно на моето, така се обогатявам. И така човещ научава нещо важно, и подготвя контрааргументи, когато с тази теза се дискутира в публичното пространство.
Хленченията и общи "свободистки" изказвания в стила папагал без човка, са най малкото неадекватни.
Това е за съжаление и "визията" на много представители на НПО и малки партии, преди време на среща (по тяхно искане в ФПБ) в стегнат тон, изложих ,стандарта за работа и поканих ако искат нещо съвместно, да бъдат така добри в своите сфери да изложат, проблема, аназиз на проблема и проект за решение на проблема(включително и законодателни изменения), в противен случай , популистки изказвания, и искания , тип лешояди, нямат място на масата.
Дадох 7 дневен срок, много от представителите, казваха ама не сме готови, трябва ни повече време, добре 1 месец. Това е . Някои от тях се разкараха, за щастие, във всяка една битка трябват лъвове е не лешояди, които чакат на готово да им се сервиза обяда(кокала).
Не може да се хленчи и да се иска промяна, без да сте наясно с проблема, анализ на причините за възникване на проблема и без да имате решение на проблема по сектори.
Това е минималния стандарт, максималния е какво е направено за да се наложи визията за решение(административни, съдебни, дипломатически и медийни офанзиви), кой е противника и кой е съюзника,
Това е .
Най голямото достойнство на закона е че не се влияе от емоции.
http://www.vasilev-babuchev.com
http://www.vasilev-babuchev.com
- nezret
- Потребител
nezret написа:Да колега за съжаление си прав. Липсва конструктивна дискусия по стандарт , проблем, анализ , решение.
Това е .
Хайде колегата с големия аналитичен мозък, ако може, да покаже поне някакъв зачатък на аналитична мисъл по темата, а не да ни прави изказвания в стила "папагал без човка", както той се изразява.
- listi
- Потребител
Re: ............
Позволявам си да пренасоча темата тук viewtopic.php?f=2&t=33104 , защото настоящата дискусия остана във форума без заглавие благодарение на инициаторката й.
- GeorgiKERELOV
- Активен потребител
GeorgiKERELOV написа:Позволявам си да пренасоча темата тук viewtopic.php?f=2&t=33104 , защото настоящата дискусия остана във форума без заглавие благодарение на инициаторката й.
Не разбирам -- защо е премахнато заглавието на настоящата тема? Тази тема е инициирана от мен, а не от 'ianeva'. В един момент някой тук с администраторски правомощия е започнал да трие каквото му падне, без да се отбелязва точно от кого, кога и на какви основания. Ето тук се наложи да цитирам и първото мнение, с което отрих темата на 16 Януари 2008 г., наред с други мнения, които също са били изтрити.
Не възразявам че се опитвате да пренасочвате дискусията в друга тема, но ме интересува защо и на какво основание сега е изтрито (и) заглавието на настоящата тема?
- kostadin.iordanov
- Потребител
Re: Закона за Държавната агенция 'Национална сигурност'
Доколкото си спомням, темата бе озаглавена 'Законът за Държавната агенция "Национална сигурност"' и още от самото начало на неговото приемане се отнася за несъответствията в този закон с текстове от Конституцията на България. Впрочем, в списъка от закони на 'lex.bg' този закон все още не може да се намери, така че моля най-учтиво да бъде възстановено заглавието на темата.
- kostadin.iordanov
- Потребител
Е и аз не знам какво става тук. Ако модераторът желае, моля да му възстанови на колегата заглавието на темата и да влее мненията от другата паралелна тема, която ми откри, тук в тази. Така или иначе, аз не виждам какво още може да добавя по нея, но нали е дискусия, макар и замряла, все някой нещо може да се сети да напише някога .....
- GeorgiKERELOV
- Активен потребител
Добре, де, добре, де ..... Няма лошо. То тук уж се събираме да оправяме общите работи, пък вместо това ще се изпоядем помежду си. Все някой е крив на друг ... Национална черта .... сигурно...
- GeorgiKERELOV
- Активен потребител
ykovachev написа:... изобщо не разбрах с браузъра, дето го ползвам, как аджеба мога да променя заглавие на съществуваща тема ...
... Ама има си щатен такъв, г-н Керелов, с пълни права да върши квото си иска. И очевидно го прави. Аз се намесвам изключително рядко ...
Разбира се, молбата ми да бъде възстановено заглавието на темата е отправена към който може и знае как да го направи. Или най-малкото, нека поне да се изясни защо е било изтрито.
- kostadin.iordanov
- Потребител
kostadin.iordanov написа:ykovachev написа:... изобщо не разбрах с браузъра, дето го ползвам, как аджеба мога да променя заглавие на съществуваща тема ...
... Ама има си щатен такъв, г-н Керелов, с пълни права да върши квото си иска. И очевидно го прави. Аз се намесвам изключително рядко ...
Разбира се, молбата ми да бъде възстановено заглавието на темата е отправена към който може и знае как да го направи. Или най-малкото, нека поне да се изясни защо е било изтрито.
Дължа Ви извинение, г-н Йорданов! Тъй като съм решила да изтрия тотално съществуването си от Лекс, съм в процес на изтриване на собствените си мнения. Възможно е, съвсем неволно, уверявам Ви, да съм изтрила и заглавието на темата. Видях възможност да го възстановя и го направих. Вината е моя, не е модераторска, за което още веднъж се извинявам.
Апропо, г-н Керелов, не съм инициатор на темата, а дори и да бях, не дължа обяснения никому /изключая конкретният случай/, в случай, че реша да изтривам собствените си теми и мнения.
Желая на всички ви лек ден!
-
ianeva - Потребител
mi_lena написа:Докачлив съм, щото се оказа, че добрите ми намерения се оценяват негативно от няколко души, които пък най-малко трябва да се обаждат и да мрънкат.
Изразявайки съчувствие, Ви съветвам да не си губите времето, колега Ковачев.
Колега Ковачев, и аз Ви съветвам да последвате съвета на колежката ми Лена (само да не се обиди, че я вземам за колежка ) и ги оставете простаците тук на форума да се развиват (то май и аз бях един от тях, де, ако не греша)....
- GeorgiKERELOV
- Активен потребител
Re: Законът за ДАНС
Законът за ДАНС прави службата фактически безконтролна
Законът за ДАНС е в твърде широки рамки и това постоянно поражда скандали като този със СРС-тата, заяви в предаването "Неделя 150" на БНР ген. Иван Чобанов, бивш директор на Националната служба "Сигурност". По думите му, законът прави службата фактически безконтролна и запазва стар модел, който противоречи на демократичните норми, тъй като осъществява тайна, паралелна власт на публичната.
Чобанов коментира, че такава власт неминуемо води до скандали и прави всеки български гражданин потенциален клиент на службите. ...
20 февруари 2011, Автор: БНР, "Неделя 150"
http://bnr.bg/sites/horizont/News/Bulga ... -DANS.aspx
Остава да се надяваме, че Българското национално радио, чрез своя Интернет-сайт, ще предостави и целия разговор с Иван Чобанов, както това се прави с други събеседници
maxilian.free.bg
- kostadin_yordanov
- Потребител
74 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
Назад към Обсъждане на законопроекти
|
|