- Дата и час: 21 Ное 2024, 21:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Новият чл. 627в ГПК
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Новият чл. 627в ГПК
Добър ден на всички колеги! Моля да ме извините, че пускат темата тук, но така и не можах да се сдобия с парола в раздела за юристи. Тази сутрин реших предколедно да отделя малко време на промените в ГПК. Като изключим някои както винаги не дотам обмислени и логични неща, в новия чл. 627в се прокрадва една наистина интересна идея: решенията на Софийски апелативен съд във връзка с обжалвани разпореждания по допускане изпълнението на съдебни решения или други актове, постановане от държава-членка, която не е обвързана от Хагския протокол, подлежат на касационно обжалване. Нищо не е казано за изпълнение на изискванията на чл. 280, ал. 1 по допускане на касационното обжалване. В същото време всички други касационни жалби преминават през процедурата по допускане на касационно обжалване. Или може би аз не съм се събудила и не съм прочела правилно?!
- Ralinko
- Младши потребител
Re: Новият чл. 627в ГПК
Събудила сте се. Точно така излиза. Доколкото виждам това касае само издръжка.То сега с новия праг 5000 лв. - за граждански дела, нали се сещате кога дело за издръка ще отиде на ВКС?!.... Еле, ако издръжката е малка като българските!
- fighter
- Потребител
Ако издръжката е постановена от български съд - вероятността клони към минус безкрайност...какво става обаче с издръжка, постановена в страна-членка на ЕС? Разпореждането за допускане на изпълнението ще подлежи на касационно обжалване във всички случаи! Нямам думи!
- Ralinko
- Младши потребител
Дори и без думи, има логика и е правилно едно такова законодателно решение.
Въпреки двойния аршин, или по-скоро именно заради него ( чл. 19 от Р).
Въпреки двойния аршин, или по-скоро именно заради него ( чл. 19 от Р).
- Гост.
- Старши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Обсъждане на законопроекти
|
|