начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

АУАН за работа извън работно време?

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

АУАН за работа извън работно време?

Мнениеот backstage » 05 Юни 2012, 19:26

Здравейте, колеги. Преди 3 дни на мой приятел му съставиха АУАН за работа извън работно време. Той е управител на заведение. Съгласно Наредба № 1 за обществения ред на територията на Община Перник, цитирам:

Чл.7. Забранява се:
3. Търговските обекти да работят след 22.00 часа – зимния сезон и 23.00 часа – летния сезон;

Така, в 7:00 сутринта му е съставен въпросният АУАН, в заведението е имало абитуриенти, заведението НЕ се намира в жилищна постройка, а в самостоятелно обособена сграда. Работното време на заведението е от 06:00 до 23:00. Въпросите са ми няколко. Има ли право заведението да работи от 06:00 сутринта? В наредбата, която съм цитирал, няма упомената такава забрана, но някъде в националното законодателство има ли ?

И втория ми много важен въпрос, АУАН е съставен от командир на отделение в група ООР, при РУП-Перник. Какво ще рече абревиатурата ООР ? Четох решение по същия казус на Пернишкият районен съд, което отменя НП, поради липса на компетентност от страна на органа установил АН. Искам да проверя дали въпросният командир на отделение в група ООР, при РУП-Перник има делегирани правомощия да съставя АУАН по тази наредба, защото според нея:

Чл.32. (1) Контролни органи за изпълнението на тази наредба в структурата на Община Перник са:
1. Кметът на Общината и упълномощени от него заместник кметове;
2. Началникът на общинската полиция и упълномощени от него лица;
3. /нова Решение на ОбС №201 от 2004г./ Началниците на съответните полицейски служби и упълномощени от тях лица.
(2) Контролните органи и определените от тях, по реда на чл. 26, ал.1 длъжностни лица са длъжни да съставят актове на нарушителите за всяко, установено от тях нарушение в предоставените им с тази наредба правомощия.

Та това е вторият ми много важен въпрос, къде и как мога да проверя дали този сектор към РУП-Перник има делегирани правомощия да установява нарушения по въпросната наредба???

Благодаря Ви предварително, ето и линк към решението на Съда по казуса, за който Ви казах по-горе: http://rspernik.com/vnv/2012/DEC/rsweb- ... 020712.htm
Трябва да си търпелив към седем основни чувства. Да си търпелив към седем основни чувства: Омраза, обожание, страх, яд, тъга, радост и загуба.
Аватар
backstage
Младши потребител

Re: АУАН за работа извън работно време?

Мнениеот Гост. » 05 Юни 2012, 20:57

АУАН е съставен от командир на отделение в група ООР, при РУП-Перник. Какво ще рече абревиатурата ООР ?

охрана обществен ред
backstage написа:Та това е вторият ми много важен въпрос, къде и как мога да проверя дали този сектор към РУП-Перник има делегирани правомощия да установява нарушения по въпросната наредба???

тук ми подшушнаха, че има право, което не пречи да направите възражение в тази насока ( ако ли пък се окаже пречка, то все ще изникне някоя заповед на шефа на местното РУП, в която е делегирал права на определени служители в тази връзка).
Всъщност, тежестта да се докаже мат. компетентност на този служител не е ваша, а на наказващия орган. Знаете приказката за незрящия и играта на карти.

Според мен не това ще ви е от полза, а именно това:
backstage написа:....в 7:00 сутринта му е съставен въпросният АУАН, в заведението е имало абитуриенти, .......Работното време на заведението е от 06:00 до 23:00. :idea:
Въпросите са ми няколко. Има ли право заведението да работи от 06:00 сутринта?

не мисля, че има пречка.

Не знам като как ще помагате на приятелчето, след като последното не знае, кога и при какви обстоятелства е заявил пред общината работното време на това заведение. Именно общинарите имат депозирани документи в тази насока.
Гост.
Старши потребител

Назад към Административно право