начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

Околовръстен път без Акт 16 ?

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Околовръстен път без Акт 16 ?

Мнениеот backstage » 12 Юли 2012, 18:08

Имам информация, че околовръстния път в Перник е без Акт 16. Доколкото съм запознат, в повечето случаи, околовръстен път се води път в населено място, но въпреки това има ограничение на скоростта малко по-висока от тази в градски условия, като това е сигнализирано със съответните знаци. В Перник ограничението е малко абсурдно - 60 км/ч през целия околовръстен път, при положение, че навсякъде има по две лента в платно и навсякъде платната са разделени с мантинела. И сега казусът: пътят нямал АКТ 16 и поради тази причина не може да бъде част от път в населено място. Съответно ако се обжалва акт за превишена скорост с този мотив, приема се, че пътят е извън населено място, където ограничението е 90 км/ч и всичко се променя от тук нататък... Това е непроверена информация. Въпросите са ми:

1. Вярно ли е, че път без АКТ 16 НЕ може да бъде част от път в населено място? И къде е уредено това?
2. Къде и с каква процедура се проверява каква документация има издадена за дадено пътно съоръжение? Конкретно проверка за акт 16?
3. Каква е процедурата за промяна ограниченията на скоростта. Доколкото разбрах това не влизало в компетенцията на Общинския съвет, а се регулирало от Агенция "Пътна Инфраструктура". Какво се подава, молба или предложение? Нужна ли е някаква подписка?
Трябва да си търпелив към седем основни чувства. Да си търпелив към седем основни чувства: Омраза, обожание, страх, яд, тъга, радост и загуба.
Аватар
backstage
Младши потребител

Re: Околовръстен път без Акт 16 ?

Мнениеот emilgrigorov » 12 Юли 2012, 21:17

backstage написа:Имам информация, че околовръстния път в Перник е без Акт 16... В Перник ограничението е малко абсурдно - 60 км/ч през целия околовръстен път...

Строеж (било то път, или тоалетна) неможе да се ползва , без да бъде въведен в експлоатация (Акт 16). :lol:
А ограниченията, както на пернишкото околовръстно, така и на магистралата от П-к до Долна Диканя (която също няма Акт 16) са си изобретения за попълване на касичката :lol: :lol: :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Re: Околовръстен път без Акт 16 ?

Мнениеот TheOldMan » 12 Юли 2012, 22:58

backstage написа:И сега казусът: пътят нямал АКТ 16 и поради тази причина не може да бъде част от път в населено място. Съответно ако се обжалва акт за превишена скорост с този мотив, приема се, че пътят е извън населено място, където ограничението е 90 км/ч и всичко се променя от тук нататък... Това е непроверена информация.

Демек - всяко ограничение на скоростта под 90 км/ч извън населено място е незаконно? :)
Всеки път трябва да има документ за въвеждане в експлоатация, независимо дали е в или извън населено място. Ако няма - не е път. Така че по-добре не се опитвайте, да не се окаже че сте навлезли с МПС на територията на някой резерват - нали пътя по документи го няма :)
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Назад към Административно право