начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

как да премахна забрана за напускане на страната наложена

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: как да премахна забрана за напускане на страната наложен

Мнениеот silanapravoto » 25 Яну 2012, 00:43

Уважаема iva_sh,
само да ви попитам, да НЕ сте случајно ЧСИ или ЈУРИСТ.
silanapravoto
Младши потребител

Re: как да премахна забрана за напускане на страната наложен

Мнениеот silanapravoto » 01 Фев 2012, 22:24

Уважаема госпожо ,
Аз се извинявам за правописните и граматически грешки в моите текстове, което са резултат на моето скоро 40 годишно одсъство от Бъгария, но Вашето юридическо невежество за мене е неразбираемо. В чл.75 т.5 и т.6 се говори за ограничаване или забрана за свободно движение на български граждани вън от националните граници на България, а не вън от границите на ЕС, чиито член е и всеки български гражданин, односно всеки български гражданин е гражданин на ЕС. Съобразено с това, движението на българските граждани в границитре на ЕС се осъштествяваше само с важеща по ЗБЛД лична карта. Понеже и българската Конституция е максимално в сагласност с Конституцията на ЕС от самото начало на спровеждане на "измисления " чл.75 т. 5 и т.6 от ЗБЛД заради новопоявилите се дебели вратове ,мутри, разни "пријатели" на ГЕРБ и Цветанов под общ знаменател ЧСИ, беше в противоположност с Конституцията на РБ, а да не говориме за разни Директиви на ЕС и Конституцията на ЕС.Тази ПАМ има сама по себе няколко нелогичности които се състоят в следното. Първо, като принудителна мярка,има малко и наказателно действие,али няма ограничение във времето.Например в моят случай,скоро 38 месеца имах това ограничение, за което време така речи бях в "домашен арест" без средства за живот и възможност за заработване на елементарни средтва, а да не говориме за връщане на кредити и подобни активности. Второто което е нелогично ,че отнемане на основното право на свободно придвижване е оставено в рамките на ДЕЈСТВИЈАТА НА ЧСИ ЗА КОИТО НЕ ОТГОВАРА ДЪРЖАВАТА. Ето тук се крие заека, и така измислените ЧСИ които си заработваха парите за скъпите офиси само с иск към РД на МВР за налагане на ПАМ и с това си оправдаваха двогодишната давност на ИД при взискателите и ги браснеха с нови суми за по нататашните си "дејствија" по испълнението. Пак повтарям както и в другите си мнения тук в този раздел на форума преди 30. март 2011 година а и сега, нито една РД на МВР , градска, или обштинска Дирекција на МВР не е наложила по свое нахождение или мнение ПАМ, без да е получила от страна на ЧСИ или СИ (много рядко) ИСК ЗА НАЛАГАНЕ НА ПАМ ПО чл.75.т.5 и т.6.
И накрая, искам само да ви кажа нещо драга госпожо ИВ, ако някој е дръзнал да ми отнеме без сад и присада основното ми и загарнтирано право по Конститицията на РБ и ЕС на свободно придвижване, и държавата България не одговара за неговите действия този човек ще трябва да отговаря за всички вреди-имуществени и неимуществени. Трябвало е да помисли че в един момент може да се окаже че закона е бил изнад Конституцията и риска както във всяка професия е за негова сметка.
Аз имам в последствие на тази бесмислена ПАМ унищожен бизнес-започната търговия и подписани договори за внос на строителни материяли, невърнати кредити, лизинг за МПС, УНИЩОЖЕНО ЗДРАВЕ, семейство без препитание. Така че ще вървя по законен ред до края, а после края, понеже няма какво да изгубя...............
Поздрав
silanapravoto
Младши потребител

Предишна

Назад към Административно право