начало

Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища

Регистър на имотите с неуредени сметки по регулация

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Регистър на имотите с неуредени сметки по регулация

Мнениеот maeva_01_05 » 20 Май 2012, 07:11

Чувал ли е някой за регистър на имотите с неуредени сметки по регулация?!!
И аз не съм чувал, но това е една доста добра идея, защото преди известно време закупих имот, на който по скица от 2008г. (начертана на ръка от съответния технически отдел към общината), имам след изправяне на улица клин, който се придава към имота ми. Отдолу в забележка е посочено: Следва нанасяне на имота съгласно нот акт..... по &4 от ПЗР на ЗИДЗКИР.
И никой не може да ми каже имам ли, или не сметки за уреждане по регулацията.
Техн. служба към общината казва - донеси ми комбинирана скица, в която да е видно има ли, или не.
ГИС казва - ми ОК, ама не разполагаме с данни от кадастъра и следва да се закупят, пък ще видим и .......................... От кадастъра казват - ми ние нямаме данни от регулацииите и т.н.т.н.
Моля, кажете ми към коя служба следва да се обърна, за да си реша проблема.
Имам намерение да строя в имота, а според ЗУТ следва да уредя предварително, ако имам такива, сметки по регулацията.
Благодаря.
maeva_01_05
Нов потребител

Re: Регистър на имотите с неуредени сметки по регулация

Мнениеот emilgrigorov » 20 Май 2012, 07:25

Лицензирана по ЗКИР геодезическа фирма.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот maeva_01_05 » 20 Май 2012, 07:31

Те точно тя - ГИС София - не можа да ми даде отговор. Но ако последвам идеята за закупуване на данни от кадастъра, какво трябва да ми изработи лицензираната фирма, за да ми послужи като документ за наличие или липса на неуредени сметки по регулация?
По инфо от старите собственици на парцела, не са заплащали нищо на общината за образувалия се клин и нямат договор за това.
maeva_01_05
Нов потребител

Мнениеот emilgrigorov » 20 Май 2012, 07:56

maeva_01_05 написа:Те точно тя - ГИС София - не можа да ми даде отговор. Но ако последвам идеята за закупуване на данни от кадастъра, какво трябва да ми изработи лицензираната фирма, за да ми послужи като документ за наличие или липса на неуредени сметки по регулация?
По инфо от старите собственици на парцела, не са заплащали нищо на общината за образувалия се клин и нямат договор за това.

Отново Ви казвам - комбинирана скица, и с изчисления на площи за уреждане на сметки по регулация, ще Ви издаде лицензирана геодезическа фирма. Такава скица ще послужи пред общината за закупуване на придаваемото.
В София - колкото си щеш геодезически фирми. Но не ГИС-София, друга търсете. Даже тук, във форума, има 2 такива : Elia и Petko_a са лицензирани.
Внимание: може да се наложи да дойдат да мерят, и е правилно. Да не се учудите.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 20 Май 2012, 10:16

maeva_01_05. Наистина много малко са хората в РБ,които могат да решат поставения от Вас въпрос в цялата му законова дълбочина, особено при крайно оскъдните данни които публикувате тук във форума. Сама разбирате че
Лицензирана по ЗКИР геодезическа фирма.
не е никакъв изход от положението, най малкото поради две причини.
1.Единственото за което такава фирма може да бъде "лицензирана" (макар че терминът в случая е неточен) е работа с Кадастрални карти. и
2.Не бива да си мислите че всяка геодезическа фирма по силата на този "лиценз" е "помазана" със знания по въпросите които Ви интересуват.
От вашите обяснения, а и според закона, освен комбинираните скици и пр. документи, по своята същност не представляващи нищо повече от реквизит, тук става въпрос за наличие или отсъствие на вещно право върху определен придаваем имот, за което никой овен дедо Боже не може да издаде "лиценз". "Лицензът" който дедо Боже дава, се нарича талант! Преведено на говорим език, това означава "способност да се мисли в причинно-следствен план". А колкото до идеята Ви
"...за регистър на имотите с неуредени сметки по регулация..."
- не я повтаряйте! Може да Ви чуят, а от това ще пострадаме всички включително и Вие!
Относно препоръчаните от emilgrigorov геодезически фирми, аз бих се спрял на "Ерия ЕООД" във форума представлявана от petko_a
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация