- Дата и час: 03 Дек 2024, 22:34 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Граница на имот от към улица
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
20 мнения
• Страница 1 от 1
Граница на имот от към улица
Въпроса ми е следния ,по план на града границата на имотът ми от към улицата е изчертана само в червено от Общината ми обясниха че товае улично-регулационна линия която в случая е и граница на квартала и че според ЗУТ улично-регулационната линия е и граница на имота ми. Не трябва ли до червената да има изчертана с друг цвят граница на имота ми или общинарите са прави
- todor74
- Младши потребител
Re: Граница на имот от към улица
До нея трябва да има една "черна". Всъщност - под нея. Ако не е така, нещо не е в ред.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Благодаря за бързия отговор , като се загледах в скицата която ми издадоха от Общината нещата изглеждат по-зле от колкото ги описах . Черна/имотна/ граница има но е най отгоре и отразява сегашните граници на имота следва синя под нея отразяваща предвиждане за разширение на улицата и под нея е червената улично-регулационна линия . Разширението на улицата не е изпълнено, нямам претенции за квадратурата която ми се отнема за разширение на улицата искам просто да знам къде е границата на имота ми . Ясно е че границата на имота съвпада с улично-регулационната линия но както казах вече не е нанесена или как да накарам общинарите да изчертаят имотната/черна/граница според предвиждането на плана за да нямам проблеми в бъдеще.В техн.служба има двама които повтарят едно и също НЯМАЛО ПРОБЛЕМ улично-регулационната линия е граница на имота ..защо ли не им вярвам. Дайте идеи как да се справя с това положение.
- todor74
- Младши потребител
todor74 написа:Благодаря за бързия отговор , като се загледах в скицата която ми издадоха от Общината нещата изглеждат по-зле от колкото ги описах . Черна/имотна/ граница има но е най отгоре и отразява сегашните граници на имота следва синя под нея отразяваща предвиждане за разширение на улицата и под нея е червената улично-регулационна линия . Разширението на улицата не е изпълнено, нямам претенции за квадратурата която ми се отнема за разширение на улицата искам просто да знам къде е границата на имота ми . Ясно е че границата на имота съвпада с улично-регулационната линия но както казах вече не е нанесена или как да накарам общинарите да изчертаят имотната/черна/граница според предвиждането на плана за да нямам проблеми в бъдеще.В техн.служба има двама които повтарят едно и също НЯМАЛО ПРОБЛЕМ улично-регулационната линия е граница на имота ..защо ли не им вярвам. Дайте идеи как да се справя с това положение.
Необходимо е някой да Ви "гледа на скица" . Може и тук, ако я качите, като изтриете данните.
От значение са и Заповедите, описани в скицата (по средата, под графичната част).
Също така точния текст, с описание на съседи, площи и т.н., от Нотариалния акт, и от коя година е той.
А да сте чувал нещо за Кадастрална карта в района?
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Няма кадастрална карта.
- petko_a
- Потребител
petko_a написа:Няма кадастрална карта.
Здрасти, petko_a
Ясно, че няма, попитах дали се чува нещо относно
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Здрасти!
Е за чуване относно вече не мога да врачувам. Да, но кога във времето...
Е за чуване относно вече не мога да врачувам. Да, но кога във времето...
- petko_a
- Потребител
petko_a написа:Няма кадастрална карта.
Ако съм ви разбрал точно ще трябва да се попълва имот това ли е?
- todor74
- Младши потребител
Не, не е задължително. Не знам защо и директно си вадите изводи, че уличнорегулационната линия е граница на имота. Може би това следва от документите ви за собственост или подробния устройствен план. Аз мисля, че е голяма вероятността скицата ви да е правилно изчертана и граница на имота да е черната линия в улицата, на север от уличнорегулационната линия. Моя глобус това казва засега.
- petko_a
- Потребител
petko_a написа:Не, не е задължително. Не знам защо и директно си вадите изводи, че уличнорегулационната линия е граница на имота. Може би това следва от документите ви за собственост или подробния устройствен план. Аз мисля, че е голяма вероятността скицата ви да е правилно изчертана и граница на имота да е черната линия в улицата, на север от уличнорегулационната линия. Моя глобус това казва засега.
Ако нямате нищо против ще ви изпратя скицата на лични
- todor74
- Младши потребител
Нищо против нямам, може и на мейл.
- petko_a
- Потребител
petko_a написа:Нищо против нямам, може и на мейл.
мейла от сайта ви ли да ползвам
- todor74
- Младши потребител
petko_a, ако скицата е от някой цифров модел, а не - чертана на ръка, кажи, щот имам едно предчувствие
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
emilgrigorov, май ще се окаже, че има и кадастрална карта. И двамата нищо не познаваме.
- petko_a
- Потребител
Това е, щот кристалната топка беше се позацапала, ама ... ш'я позбърша
И какво, вкарали са човека в приключението като с оня случай
Пффф, установяване на граници по реда на т.1
Между другото, сега в проекта за изменение на ЗКИР категорично ги извеждат от процедура по изменение на кадастралната карта, много лесно ще става.
Но, при всички положения е безпредметно да се напъва за нов Нотариален акт на този етап, май
И какво, вкарали са човека в приключението като с оня случай
Пффф, установяване на граници по реда на т.1
Между другото, сега в проекта за изменение на ЗКИР категорично ги извеждат от процедура по изменение на кадастралната карта, много лесно ще става.
Но, при всички положения е безпредметно да се напъва за нов Нотариален акт на този етап, май
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
Общината продължава да издава скици, нищо че има кадастрална карта.
- petko_a
- Потребител
. Нищо не и пречи да продължава да издава скици от ПУП, както и комбинирани скици!Общината продължава да издава скици, нищо че има кадастрална карта.
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
А така! И на какво основание може да издава комбинирани скици?
- petko_a
- Потребител
petko_a написа:А така! И на какво основание може да издава комбинирани скици?
Сгреших! Съгласно чл.34 Наредба №3 ССПКККР комбинирани скици се издават от службата по кадастъра (СГКК). Този верен отговор дължа на nk7702n , която има търпение да проучи точната разпоредба!
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
Е друго си е да си имаш адвокат!
- petko_a
- Потребител
20 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|