Живеем в жилищна сграда, която е построена с право на строеж, отстъпено от собствениците на земята и те са обезщетени, както е в 99 % от случаите.
Изненадата беше, че за АКТ 16 не съм присъствал на комисията, а само собствениците на земята.
Обадиха ми се по телефона - "Имате акт 16 и право на ползване". Това стана през 2006 г.
Аз купувам апартамента от строителя, а не от собственика на земята.
Въпросите ми са следните:
Редно ли е това - да не ме търсят за акт 16?
Има ли права върху земята собственикът, ако е възмезден за правото на строеж?
- Дата и час: 03 Дек 2024, 22:57 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
АКТ 16
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Re: АКТ 16
1. Не, не е редно - освен ако, ведно с подписването на договора за покупко-продажба, не сте упълномощил предприемача да Ви представлява, и тъй нататък;
2. Има права - тя си е негова (земята). Вие, обаче, също (имате права, определени).
2. Има права - тя си е негова (земята). Вие, обаче, също (имате права, определени).
-
vdggbg - Активен потребител
Благодаря за бързия отговор. Ще разровя да потърся предварителния договор, защото това е документа, който имам и после естествено нотариален акт.
Дано да открия предварителен договор, че може някъде да има член, че упълномощавам някого. Тогава го четох, но не си спомням да е имало нещо обезпокоително. Но всичко е възможно.
Дано да открия предварителен договор, че може някъде да има член, че упълномощавам някого. Тогава го четох, но не си спомням да е имало нещо обезпокоително. Но всичко е възможно.
- pminev
- Нов потребител
Аз изобщо не съм виждал акт 15. Подписвал съм само предварителен договор и нотариален акт. Може би акт 15 е бил по същата схема. Днес не успях да намеря предварителния договор. Но трябва да е запазен. Ще пиша.
- pminev
- Нов потребител
Днес намерих предварителния договор. Няма нищо за упълномощаване за представителство нито за АКТ 16, нито за каквото и да било.
Предварителният договор е между мен като купувач и строителя - чрез управителя си като продавач. Строителят може би е още инвеститор, но не съм сигурен, а и мисля, че не е същественото в случая.
В мен остава съмнението, че са ни изработили нещо.
Предварителният договор е между мен като купувач и строителя - чрез управителя си като продавач. Строителят може би е още инвеститор, но не съм сигурен, а и мисля, че не е същественото в случая.
В мен остава съмнението, че са ни изработили нещо.
- pminev
- Нов потребител
Ако нотариалното прехвърляне на имота Ви се е случило преди издаването на Разрешение за ползване на сградата - изработили са Ви, но несъществено - за собствено удобство, така да се каже. За да не капризничите излишно, може би. Ако пък са Ви прехвърлили имота по нотариален ред след разрешението за ползване - не са Ви изработили.
-
vdggbg - Активен потребител
Нотариалното прехвърляне беше преди разрешението за ползване.
Явно за да не капризнича, защото аз имах основания за това, но ме изненадаха.
Явно за да не капризнича, защото аз имах основания за това, но ме изненадаха.
- pminev
- Нов потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Строителство и регулация
|
|