начало

Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища

Разрешение за неспазване на ограничителна строителна линия

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Разрешение за неспазване на ограничителна строителна линия

Мнениеот izo_1 » 19 Юни 2012, 09:26

Имам следния казус: притежавам имот непосредствено до АМ Тракия, на който искам да построя производствено хале, но ограничителната строителна линия от 50м. прави проекта невъзможен. Как може да се избегне това ограничение? Варианта с крайпътен обект не върши работа в случая, тъй-като не може да се получи разрешение за вход-изход от магистралата, защото имотът е до изход от магистралата към града. Чувал съм, че има вариант да се иска разрешение, но от кого и по какъв ред???

Благодаря предварително.
izo_1
Нов потребител

Re: Разрешение за неспазване на ограничителна строителна лин

Мнениеот TheOldMan » 19 Юни 2012, 09:51

Тоест искате да разположите хале на ... да речем 20 метра от магистралата?
Това отстояние съвсем не е случайно избрано. Ако стане някакво ПТП, не е чудно да намерите паркиран ТИР в халето - въпреки канавките и мантинелите колите понякога изскачат и на повече от 50 метра от магистралата.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот izo_1 » 19 Юни 2012, 10:08

Добре де, но Вашият отговор не е по съществото на въпроса. Що се касае до смисъла на това отстояние, то тогава всичките бензиностанции, а и Макдоналдси по пътя трябва да са с по един ТИР в тях ли?
Аз питах, как да избегна това ограничение?
izo_1
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 19 Юни 2012, 10:11

izo_1 Ако има начин да направите достъп до имота си от друго отклонение, а не от магистрала Тракия, останалото може, да се уреди съвсем законно, но с много усилия.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 19 Юни 2012, 10:52

izo_1 написа:Имам следния казус: притежавам имот непосредствено до АМ Тракия, на който искам да построя производствено хале, но ограничителната строителна линия от 50м. прави проекта невъзможен. Как може да се избегне това ограничение? Варианта с крайпътен обект не върши работа в случая, тъй-като не може да се получи разрешение за вход-изход от магистралата, защото имотът е до изход от магистралата към града. Чувал съм, че има вариант да се иска разрешение, но от кого и по какъв ред???

Благодаря предварително.

За този район има ли влязла в сила кадастрална карта?
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 19 Юни 2012, 18:21

Докупувате още 20-30 м навътре, и ивица земеделска до път/или сэществуващ изход от магистралата ... ПУП ... предварително си съгласувате пректа за ПУП с РИОКОЗ, АПИ, КЗЗ ... :arrow: свестни проектанти и много късмет.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 19 Юни 2012, 23:04

emilgrigorov написа:Докупувате още 20-30 м навътре, и ивица земеделска до път/или сэществуващ изход от магистралата ... ПУП ... предварително си съгласувате пректа за ПУП с РИОКОЗ, АПИ, КЗЗ ... :arrow: свестни проектанти и много късмет.

Чакай малко, emilgrigorov, още търси инфо дали има влязла в сила КК. :roll:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот probcho » 20 Юни 2012, 07:11

.
Последна промяна probcho на 11 Сеп 2012, 08:01, променена общо 1 път
probcho
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 20 Юни 2012, 07:20

probcho, моля те не се намесвай! Имам нещо предвид!
emilgrigorov докопуването,на част от съседната нива, не е версия. Нали се сещаш, че след като със сигурност съседа е узнал за намеранието на питащия да прави производствено хале, цената на неговата нива се измерва с величини от звезден порядък!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот izo_1 » 20 Юни 2012, 08:56

за съжаление се оказва, че мненията-отовори нямат никаква добавена стойност, освен да забавляват повечето от постващите ги персони.

КК има влязла в сила. 50 метра са много, да. Закупуването на допълнителна земя не е възможно. А че с много пари всичко става е ясно, но аз питах как легално мога да заобиколя това ограничение, а не кого да подкупвам...
izo_1
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 20 Юни 2012, 09:20

Има съвсем легален и законен начин нещата Ви да се решат, само че това са знания придобити, чрез търкане на бюра във високите нива на държавната администрация и активно осмисляне на това търкане, така че ако искате да придобиете повече от този форум - няма да стане! Тези знания не са предмет на дарителски акции!
Все пак освен мен, който съм вече пенсионер в този форум има още един двама участници, които могат да ви направят нещата. Защо не попитате този участник, с въпроса за кадастралната карта. Ако не благоволи да ви отговори има и други. Веднъж ги посочих неудобно ми е повече да го правя!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация