начало

Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища

охраняем паркинг

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

охраняем паркинг

Мнениеот rumi_kz » 28 Апр 2012, 15:50

Вземам под наем оборудван охраняем паркинг ,но не съм наясно какви разрешителни и какви документи трябва да имам / ЕООД съм /, как ще отчитам приходите ,/паркоместата са абонаментни -за месец/, моля някои да ме насочи къде да търся инфо по темата . Благодаря!
rumi_kz
Нов потребител

Re: охраняем паркинг

Мнениеот neutralen » 30 Апр 2012, 17:18

Ако водите счетоводство за дейността на фирмата си, би следвало вашия счетоводител да знае как се отчитат приходи от дейността. Ако нямате счетоводител, следва да наемете, иначе ще имате големи проблеми. Иначе какви разрешителни са ви необходими, и изобщо дали са необходими не мога да кажа.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот rumi_kz » 01 Май 2012, 16:15

имам счет. и отчитането на деиността не е проблем /поне за сега/ ,не съм наясно със разрешителните - искам инфо защото имам горчив опит от друга деиност ,започваш и веднага те връхлитат лешояди и всеки иска по нещо и е все недоволен и ти вместо да избиваш разходите ,трупаш още .......и така моля ви за инфо
rumi_kz
Нов потребител

Мнениеот dimitrov89 » 01 Май 2012, 21:09

Започваме от това законно изграден ли е паркингът, в смисъл такъв притежават ли наемодателите необходимите строителни книжа /колкото и странно да е, това е строеж/? Върху каква територия е изграден? Защото дори евентуалните имуществени санкции от незаконното му изграждане да не засягат вашия патримониум, то ПАМ свързани със забрана ползването неминуемо ще ви се отразят :?
dimitrov89
Нов потребител

Мнениеот emilgrigorov » 02 Май 2012, 21:34

+1
Освен това, по какъв ред ще организирате охраната? Защото - лицензи, това - онова. Или пък - охранителна фирма ... :?
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот ovi77 » 06 Юли 2012, 21:24

Здравейте колеги!
Имам същия въпрос като колегата. Мисля да наема платен паркинг от частно лице, ще сключа договор с него за наем, ще си взема касов апарат, ЕООД съм.
Въпросът ми е - от общината трябват ли някакви документи да се вадят, някакво разрешително или какво.
Всеки ти казва различно и затова съм тук. Казаха ми, че трябва да имам проект, който да бъде одобрен от общината и т.н. "Любезната" госпожа от общината каза, че ще стане до нова година или докато ми побелеят косите. Нямам коментар. Просто УЖАС!!!
Накратко-какви документи са нужни за откриването на законен платен паркинг?
ПОМАГАЙТЕ!!! Благодарв предварително!
ovi77
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 06 Юли 2012, 22:25

Мисля да наема платен паркинг от частно лице, ще сключа договор с него за наем, ще си взема касов апарат, ЕООД съм.

Ако наистина става въпрос за платен паркинг лицето от което ще го наемете би следвало да има съответните документи . Чрез няколко клаузи в договора можете да го огънете то да ги създаде. Опичайте си акъла. След избухването на демокрацията договора е религия, и вече това започна масово да е разбира. Така че успех!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот ovi77 » 07 Юли 2012, 00:20

Малко уточнение-искам да наема място от частно лице и да го напрявя платен пяркинг. Собственика просто ми дава имота под наем-а аз от там нататък да се оправям с документите и т.н.
ovi77
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 07 Юли 2012, 00:27

Става но всичко което ще направите в този имот като подобрение ще се води на името на наемодателя.
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Назад към Строителство и регулация