начало

Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища

Има ли начин да се вземе Акт14 без подписа на Конструктора?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Има ли начин да се вземе Акт14 без подписа на Конструкто

Мнениеот emilgrigorov » 12 Фев 2013, 21:32

probcho написа:
emilgrigorov написа:Не ги слушайте, г-н Делев. Заблуждават Ви.
probcho - от професионална злоба, компенсира си комплексите....

:shock:
Подхвърляния от този род са извън добрия тон на дискусията! Най-малкото поради факта, че не ме познавате!
Но като гледам и такава няма, поради отсъствието на възможности от страна на emilgrigorov! :lol:
Г-н Делев, обърнете се конкретно към emilgrigorov, който в знак на добра воля към Вас, и в йезуитско желание "ще ни натрие носовете", като извърши всичко това, което е описал, точно така както го е написал и от Ваша страна ще се представи готовото удостоверение!

Какво удостоверение, probcho :?: И за какво съм му :?: :!: :?: Нали казах на човека какво да прави.
Ти какви ги разправяш, със страшки, за експертизи неземни. От къде си събрал тая злоба бе, probcho :?:
Вие, и тримата, май търсите варианти да се задълбочават проблемите на хората. Къщата на човека неможете да пипнете, съжалявам ви.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 12 Фев 2013, 22:36

probcho приятелю - не се връзвай на провокации 'щото по този начин разсейваш emilgrigorov. Той трябва да отговори на въпроса за чл.237 ЗУТ и за Закона за авторското право, ако иска разбира се и ако отчита френската поговорка voloir c'est povoir
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 13 Фев 2013, 00:28

julyanvonemona написа:probcho приятелю - не се връзвай на провокации 'щото по този начин разсейваш emilgrigorov. Той трябва :?: :!: :?: :lol: да отговори на въпроса за чл.237 ЗУТ и за Закона за авторското право, ако иска разбира се и ако отчита френската поговорка voloir c'est povoir

232 (4) 2 - ЗУТ ти стига. Другото не е по възможностите ти. Като си платиш, тогава.
И се пише vouloir c'est pouvoir :lol: Твоето волоир се повоир, нещо като на панир, сеир те избива. Така е на село, какво да правиш :lol:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 13 Фев 2013, 07:00

А как ще стане ти или sophoclesd да накарате органите по 237 ЗУТ да започнат и завършат АНП срещу проектанта - конструктор, още повече, че неявяването му да подпише съответния акт, не се вписва в състава на чл.232 (4) т.2 ЗУТ? Жокер! Наказващият орган мноото трудно ще докаже че неявяването му да подпише съответния акт, е отказ от упражняване на авторски надзор. Отделно стои въпроса, че в договора едва ли има фиксиран ред за упражняване на авторския надзор по част конструкции. Внимание!Строежа е започнат преди 5 години.
За правописа на френската поговорка - поздравления. гимназиалното ми образование е останало назад в годините, а ме мързи всеки път да ползвам чичко Гугъл.
Последна промяна julyanvonemona на 13 Фев 2013, 12:10, променена общо 1 път
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот probcho » 13 Фев 2013, 08:41

emilgrigorov написа:232 (4) 2 - ЗУТ ти стига.

А 239 (2) ЗУТ - стига ли ти?

ПП
Казах аз, че не ти е по възможностите, ама ....
probcho
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 13 Фев 2013, 09:37

Пробчо, не му е тук мястото на този въпрос. Зацапахте темата.
Човекът търси адвокат от Бургаския регион. Ако някой има желание, да му пише.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 13 Фев 2013, 12:16

emilgrigorov написа:.....................................................................................
Човекът търси адвокат от Бургаския регион. Ако някой има желание, да му пише.

Касандра Анестева е Созополчанка, макар да е в Несебърската адвокатска колегия. Адвоката едва ли ще съумее да накара конструктора да подпише съответните актове. Всъщност може и да успее, но чрез преговори и разбира се срещу заплащане извън адвокатския хонорар, който си е едно на ръка!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 13 Фев 2013, 13:35

Eми, да се разбират. Нямам познати адвокати там. Но си е необходим цялостен поглед върху проблема, отношението му към материалните закони. Административно - наказателните дирения са последна грижа.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 13 Фев 2013, 14:04

emilgrigorov написа:.......Но си е необходим цялостен поглед върху проблема, .....

Нали! А не както до сега!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот sophoclesd » 13 Фев 2013, 14:23

Благодаря на знаещите и можещите. Бих желал да получа мнение от julyanvonemona ако беше на мойто място как би постъпил. :?
sophoclesd
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 13 Фев 2013, 14:44

sophoclesd написа:Благодаря на знаещите и можещите. Бих желал да получа мнение от julyanvonemona ако беше на мойто място как би постъпил. :?

Чрез самоправство! Най- простият начин е парче тръба и чупене на краката. По изисканият е проучване на личния живот на конструктора и изравяне на неща за които колегата конструктор (макар че не ми е колега в чистия смисъл на думата - аз съм архитект) се страхува да бъдат изявени и с помощта на подобен инструмент да го огънете. У всеки има престъпно начало, важното е да бъде открито и формулирано по правилния начин.
винаги припомням казаното от Гай Юлий Цезар -"Страх и корист над света владеят"
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот probcho » 13 Фев 2013, 21:01

emilgrigorov написа:Пробчо, не му е тук мястото на този въпрос. Зацапахте темата.

Аз не зацапвам, аз следвам развитието на темата! Явно не Ви хареса моята реплика на Вашият отговор, и естествено, като не ви изнася се ..... изнизахте!
Ако не и е тук мястото на широко афишираната от Вас разпоредба защо въобще я изтъкнахте!

пп
Май истината е, че нямате доблест да се извините!
Както и да е!
Предполагам, че адвоката е вече избран!
probcho
Активен потребител

Мнениеот emilgrigorov » 13 Фев 2013, 21:18

probcho написа:... се ... изнизахте!... Май истината е, че нямате доблест да се извините!...

Да, точно така е.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот sophoclesd » 14 Фев 2013, 03:21

Трябва ли да се притеснявам че след месец ми изтича 5-годишния период от издаването на строителното разрешение? Ако в строителното разрешение има поправка (за поетапно строителство например) с по-скорошна дата, тя променя ли датата и премества ли този 5-годишен срок във времето? :?
sophoclesd
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 14 Фев 2013, 07:05

Ако сградата е завършена до фаза груб строеж не следва да се притеснявате за разрешението за строеж. Вижте чл.153 (2) ЗУТ.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 14 Фев 2013, 07:52

При положение, че е материализиран грубия строеж, нямате притеснения. Времето се доказва дори с декларация от съседа, примерно. Отсъствието на някой от документите след Разрешението за строеж не застрашава строежа или строителните му книжа (проекти, разрешение за строеж).
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Предишна

Назад към Строителство и регулация